Няколко фонда за рисков капитал са предложили да придобият собствеността

...
Няколко фонда за рисков капитал са предложили да придобият собствеността
Коментари Харесай

Инвеститори предлагат да купят мобилното приложение TikTok за 50 млрд. долара

Няколко фонда за рисков капитал са предложили да придобият собствеността над мобилното приложение TikTok за 50 милиарда $. Това е 50 пъти над предстоящата облага на приложението за 2020 година, съобщи Ройтерс. В приложението потребителите споделят инсталирани от тях типа с прибавянето на авансово подбрани специфични резултати.

Сред фондовете, които са показали интерес, са американските Sequoia Capital и General Atlantic. Тези фондове към този момент са вложили в китайската компания ByteDance, която сега е притежател на TikTok. Дружеството обаче е под напън да се откаже от контрола на приложението, което стана извънредно известно измежду младежите в Съединени американски щати. Това е по този начин, тъй като американският Комитет по задграничните вложения счита, че съществуват подозрения в сигурността на персоналните данни на потребителите и опция за корист с тях от страна на сдружението, което има надзор на приложението. Затова и в Съединени американски щати се обсъждаше опцията приложението да бъде неразрешено.

Потребителите и приходите на TikTok порастват експоненциално. Очакваните доходи от реклама през 2021 година са 6 милиарда $. Още повече ByteDance има и други сполучливи приложения, като китайското Douyin, което има цел на приходите за 2020 година в размер на 28 милиарда $. Малко по-рано през годината един от миноритарните притежатели в ByteDance продаде своя дял при оценка за компанията от 40 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР