Няколко европейски либерални партии са изпратили писмо до Алианса на

...
Няколко европейски либерални партии са изпратили писмо до Алианса на
Коментари Харесай

Възможно е АЛДЕ да изключи ДПС от редиците си

Няколко европейски демократични партии са изпратили писмо до Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ), в което упорстват за наблюдаване върху Делян Пеевски и акцентират, че той е глобен от Министерството на финансите на Съединени американски щати и от Англия.

Генералният секретар на паневропейската демократична партия Дидрик де Шетцен съобщи пред, че не отхвърля опцията Движение за права и свободи да бъде изключено от нея поради зародилите съществени вътрешнопартийни раздори. Той дефинира случая като " доста сериозен ".

Писмото е подписано от присъдружните партии от Германия, Австрия, Словения, Словакия и Нидерландия. Те акцентират нуждата да не се повтарят повече случаи като този с Партията на недоволните жители на някогашния чешки министър председател Андрей Бабиш, която мина от редиците на демократичната група " Обнови Европа " в крайнодясната " Патриоти за Европа ". " В този смисъл е неизбежно да бъде сложено под въпрос управлението на Движение за права и свободи в България ", акцентират създателите.

Те означават, че в светлината на целите на групата на " Обнови Европа " и най-много на поддръжката за санкционния режим на Европейски Съюз за нарушение на човешките права, не могат да бъдат подценявани опасенията във връзка с личното политическо семейство на евролибералите. Става дума за съпредседателя на Движение за права и свободи, глобен от Съединени американски щати, и отражението на този факт върху имиджа на групата.

Авторите на писмото напомнят изказването на Томас Хакер – докладчика на " Свободни демократи " за България, съгласно който " мощни кукловоди като Бойко Борисов и глобеният магнат Делян Пеевски дискредитират демокрацията и се пробват на вятъра да си подсигуряват властта ".

" Смятаме, че за Движение за права и свободи е значимо да дефинира по какъв начин се преценява с демократичните правила, които споделяме ", се споделя в писмото.

Ако има решение за изключване, то би трябвало да бъде взето от Съвета на Алианса, разясни Де Шетцен и дефинира писмото като " първа стъпка ". Същевременно той сподели, че това не допуска изключване от демократичната политическа група " Обнови Европа " в Европейския парламент, защото там разпоредбите са разнообразни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР