Няколко души пострадаха, след като повече от 100 автомобила се

...
Няколко души пострадаха, след като повече от 100 автомобила се
Коментари Харесай

Верижна катастрофа с над 100 коли в Китай, има пострадали

Няколко души пострадаха, откакто повече от 100 автомобила се блъснаха един в различен при верижна злополука на замръзнал сектор от скоростен път в китайския град Суджоу, провинция Цзянсу, съобщиха държавните медии, представени от Ройтерс.

Several people were injured after more than 100 cars collided with each other on an icy stretch of an expressway in the Chinese city of Suzhou, in the latest accident caused by extreme weather conditions
— RTÉ News (@rtenews)
Това е следващият случай, породен от рисковите метеорологични условия на територията на Китай. 

На трагични фрагменти, излъчени в ефира на държавната Китайската централна телевизия и оповестени в обществените мрежи, се виждаха голям брой коли, струпани безсистемно на автомагистралата, като една от колите се бе забила под сериозен ъгъл и по-голямата част от нея е във въздуха, а в близост са разпръснати стъкла и парчета. 

Трима души са били ранени и признати в болница, а шестима са получили леки пострадвания, оповестиха управляващите в Суджоу. Пътното придвижване е възобновено, само че повода за случая към момента се проверява, оповестиха от полицията. 

През последните няколко седмици огромни елементи от Китай бяха наранени от студени талази, снежни стихии и мразовит дъжд, което се отрази на превоза в миг, когато милиони хора бързат да се приберат вкъщи за отпразнуват Китайската Нова година, отбелязва Ройтерс.

През тази седмица държавното управление увеличи равнището на незабавна реакция при ниски температури и стартира осъществяването на няколко проекта за справяне с транспортния поток, доставките и електричеството в провинции и градове, включително Пекин, Хъбей, Шанси, Анхуей и Хубей, заяви китайската държавна организация Синхуа.

Метеорологичната администрация на Китай поддържа нараснало предизвестие за захлаждане и ниски температури в няколко централни и южни области на страната.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР