Няколко души бяха ранени в Хановер при разпръскване на протест

...
Няколко души бяха ранени в Хановер при разпръскване на протест
Коментари Харесай

Сблъсъци между полиция и протестиращи срещу конгреса на "Алтернатива за Германия"

Няколко души бяха ранени в Хановер при разпространяване на митинг в северния немски град против конгреса на антиимигрантската партия "Алтернатива за Германия " (АзГ), съобщи ДПА, цитирайки говорителка на полицията.

Тя заяви, че са потърпевши няколко служители на реда и минимум един стачкуващ. Един от служителите на реда е с рана на ръката, откакто е бил замерен с бутилка. Демонстрант си е счупил крайници и е бил откаран в болница.

Полицията употребява водно оръдие, с цел да изгони стотици протестиращи, пробвали се посредством улични блокади да затруднят достъпа до мястото на конгреса. Сблъсъците сред стачкуващите и чиновниците на реда отложиха за малко началото на партийния конгрес.

На парламентарните избори през септември АзГ завоюва 12, 6 % от гласовете и за пръв път влезе във федералния парламент, където има 92 депутати. Това е първата огромна крайнодясна партия, показана в Бундестага след Втората международна война.

Очаква се на следващия ден на конгреса партията да избере новото си управление, откакто единият от двамата й водачи, умерената Фрауке Петри, напусна групировката, обвинявайки съпартийците си, че флиртуват с крайнодесните и екстремистките настройки.
Другият съпредседател - Йорг Мойтен, възнамерява да се бори да остане на поста си.

Досега единствено Георг Паздерски, ръководител на структурата на АзГ в столицата Берлин, е оповестил кандидатурата си за мястото, освободено от Фрауке Петри. Той е подкрепян от по-умереното крило на партията.

Председателят на парламентарната група на АзГ Александер Гауланд, който е подкрепян от националистическото крило на партията, до момента не е изключил опцията да се кандидатира против Паздерски, отбелязва ДПА.

В партийния конгрес вземат участие близо 8500 делегати.

Снощи също имаше митинг против форума на АзГ. Той събра към 1000 индивида и приключи без произшествия.
8
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР