Няколко дни, след като стана известно, че по глобалния закон

...
Няколко дни, след като стана известно, че по глобалния закон
Коментари Харесай

Прокуратурата отдавна била предприела действия срещу санкционираните по "Магнитски"

Няколко дни, откакто стана известно, че по световния закон " Магнитски ", прокуратурата популяризира позиция, в която споделя, че от дълго време е подхванала дейности против хората, включени в новия лист.

Въпреки че съгласно прокуратурата санцкиите са неприложими в България и не би трябвало да се вменява виновност единствено на правосъдната власт, от държавното обвиняване споделят, че са се самосезирали и ще изискат от структури в Министерство на вътрешните работи (Главна дирекция за Борба с проведената престъпност, Главна дирекция Национална полиция), ДАНС, антикорупционната лкомисия и Агенцията по вписванията " настояща информация, която би могла да има отношение към доказване на корупционни закононарушения ".

 Джеймс О‘Брайън: Обявяваме имена по закона Джеймс О‘Брайън: Обявяваме имена по закона " Магнитски ", когато имаме доказателства

На 10 февруари Съединени американски щати глобиха по закона " Магнитски " петима българи:,, Александър Христов Николов и Иван Генов, три компании и две организации, свързани с част от тях, а Англия глоби: Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков (вече глобените по световния закон " Магнитски " на САЩ) като " забъркани в закононарушения, свързани с корупция, в това число корист с обществени средства ".

Както и при, и в този момент от прокуратурата споделят, че ще изпратят питане посредством Министерство на правораздаването до съответните институции в Съединени американски щати за даване на информацията, въз основа на която са наложени глобите на лицата.

В позицията дълга пет страници, прокуратурата още веднъж напомня това, което повтаря извънредно постоянно, а точно, че битката с корупцията не е единствено нейна отговорност, а и на трите управляващи - (съдебната, изпълнителната и законодателната). И още веднъж загатва, че Министерство на вътрешните работи не си е свършило работата.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР