Няколко дни се обсъжда въпросът за депутатите и зелен сертификат

...
Няколко дни се обсъжда въпросът за депутатите и зелен сертификат
Коментари Харесай

Депутатите само със сертификат в НС искат д-р Симидчиев от ДБ и проф. Балтов от ГЕРБ

Няколко дни се разисква въпросът за депутатите и зелен документ в Народното събрание , народните представители би трябвало да имат документ, с цел да влизат в Народно събрание, разясниха пред НоваТВ доктор Александър Симидчиев от " Демократична България " и проф. Асен Балтов от ГЕРБ.

" Нашата позиция не беше възприета от останалите членове на парламентарните групи. Опитахме се да покажем, че народните представители по нищо не се разграничават от един елементарен жител . Лично на мен ми е доста болно, тъй като знам какво се случва по лечебните заведения. В " Пирогов ", сега, в който се вкара зеленият документ, всички, които не са имунизирани трябваше да се наредят на опашка, с цел да се тестват. За народните представители не е по този начин ", изяснява Балтов .
 Зеленият документ - мерило за отговорността на Народното събрание, съгласно Демократична България
Зеленият документ - мерило за отговорността на Народното събрание, съгласно Демократична България

Симидчиев: България няма потребност от страхливи народни представители

" Депутатите би трябвало да влизат със зелен документ . Предложението на ГЕРБ беше тези, които нямат документ, да могат да работят отдалечено. Гласувахме срещу. До момента в Народното събрание се гласоподава депутатите без зелен документ да могат да работят отдалечено. Все още не е имало гласоподаване да се влиза в Народното събрание без документ за имунизация или преболедуване. Надявам се решението да бъде не политическо, а здравно. В една зала се събират 240 души и няма отдалеченост ", съобщи Симидчиев .

От няколко седмици в Европейския парламент достъпът е единствено със зелен документ . Следващата седмица ще се организира Среща на върха. Освен документ, политическите водачи ще би трябвало да имат и негативен PCR тест.

Двамата не са съгласни с концепцията и решението на министъра на опазването на здравето Стойчо Кацаров да слее детската болница " Д-р Иван Митев " с многопрофилната болница " Лозенец ". И двамата.

Според Симидчиев, " не е изработен разбор на потребностите на лечебното заведение и няма действителни оценки ".
 Кацаров: 39 млн. лева задължения има Правителствена болница
Кацаров: 39 млн. лева задължения има Правителствена болница

Оставена в този си тип, болница " Лозенец " ще банкрутира, уверен Кацаров
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР