Няколко дни преди края на програмата за настаняване на украински

...
Няколко дни преди края на програмата за настаняване на украински
Коментари Харесай

Преди края на програмата за настаняване: Без ясно решение и за бежанците, и за хотелиерите


Няколко дни преди края на програмата за настаняване на украински бежанци няма решение по какъв начин и дали тя ще продължи. В същото време продължава идването на нови бежански групи, а един от морските ни курорти – Китен, е на път още веднъж да се трансформира в украинска диаспора.

„ Всички са в неопределеност. Всички чакат да бъдат изплатени старите средства. Погрешно са ни въвели в описите – ние ги изхранваме цяла година, а те са ни вписали като неизхранващи. Базите ни не са пригодени за зимен интервал и отопление, а за летния и за изстудяване. Трябва да им раздадем отоплителни средства, което подвига разноските “, уточни Диана Савова, шеф на хотел.

„ Единствено можем да разчитаме, че програмата ще продължи, само че тези 15 лв. са незадоволителни (10 лв. за нощувка и 5 лв. за храна - бел. ред.). Няма по какъв начин човек да се нахрани с 5 лв., а и има огромно закъснение в изпращането на храната на бежанците. Няма хотел, който да може да издържи. Бихме желали да работим и да има решение на Министерския съвет, който да каже какво ще се случи с тези хора “, уточни Емилия Зегова, хотелиер.

„ Ако програмата, не бъде удължена, ще се наложи да диря друга страна, споделя Марина “, която бяга в началото от Мариопол.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР