Няколко дни Фейсбук беше заливан със снимка на пребито момче,

...
Няколко дни Фейсбук беше заливан със снимка на пребито момче,
Коментари Харесай

Как побой от 2015 г. беше представен за полицейско насилие на протеста - менте новини изкараха внук на депутат от БСП за пребит преди години

Няколко дни Facebook беше заливан със фотография на пребито момче, за което се твърдеше, че е в извънредно тежко положение и съгласно някои изявления – даже мъртво, след побой от служители на реда. Версията: студент от Хага, без никакви провокации от негова страна, е пребит до гибел от полицията, тъй като протестирал пред Министерски съвет. Истината се оказа напълно друга, разкри "Трибюн ".

Родителите на студента Евгений Марчев - наследници на народен представител от Българска социалистическа партия, не слизаха от тв екрана и обясняваха, че синът им е в неврохирургията на „ Пирогов “ с тежко комоцио, голям брой кръвонасядания, охлузвания и след три припадъка. Момчето било пребито, без да е показало експанзия по отношение на униформените, твърди бащата. Освен това цяла нощ не му била оказана здравна помощ, макар че майка му, която е хирург - доктор Димитрова, е открила персонално тежкото му положение.

Марчев е внук на доктор Димитър Димитров, някогашен народен представител от Българска социалистическа партия в 37-ото Народно заседание - безжалостен русофил и едно от величията в алената партия. Учил е в прескъпия Американски лицей и както се видя добре - умее да омайва аудиторията с умни слова.

Студентът обаче не можа да скрие ненадейно положителното си здраве след сякаш жестокия побой - той се появи на телевизионния екран в прелестно здраве без нито драскотина!

Освен телевизионните разкази на родителите, Facebook и медии бяха заливани със фотографията на младежа – и нито родителите, нито питащите ги публицисти, видяха смисъл да уточнят пред обществото, че в действителност будещият благосклонности към тях и ненавист към полицията кадър въобще не е на сина им.

Първи тежки подозрения се появиха едвам през вчерашния ден, когато полу-мъртвият, целият ожулен и посинен юноша се появи пред БТВ без забележими следи от побой по главата и лицето.

Истинската история зад фотографията също е известна и развълнува надълбоко българското общество единствено преди 5 години. Тогава 16-годишният Румен Койчев за малко да изгуби живота си след пердах сред почитатели на Ботев и Локомотив Пловдив.

Пострадалият юноша имаше контузии по главата, спукана джука и прорез на клепача. При зверския побой животът му висял на косъм, защото момчето си блъснало главата в стена и си глътнало езика. Лечението му лиши месеци

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР