Няколко деца са получили обриви след игра на футбол край

...
Няколко деца са получили обриви след игра на футбол край
Коментари Харесай

Деца получиха обриви след игра край земеделска нива

Няколко деца са получили обриви след игра на футбол край ниви. Хората от Долна Митрополия настояват, че причина за алергията е пръскането с пестициди на земеделските земи. Вече освен пчеларите , чиито пчели умират, само че и локалните хора в региона се притесняват, че арендатори употребяват непозволени химикали за обработка на земеделските култури, заяви Нова телевизия.
" На 24-ти април се извърши нерегламентирано напръскване от аграрни производител. След като посетих мястото, видях, че в непосредствена непосредственост играят деца. Свиках комисия и на идващия ден стана ясно, че децата са в болница с алергична реакция. Препаратът е български, с 28 дни карантинен период на напръскване. Няма химичен препарат, който да е безопасен. Имаше и вятър, който го разнесе ", описа пчеларят Мирослав Маринов. Той добави, че към 40% от пчелите му са отровени.
" В Плевенска област имаме отравяния на пчелни фамилии във всички общини. Затова беше проведен и митингът на 4 май. Пръска се денем, когато категорично е неразрешено. Пчеларите не са предизвестяват. Санкцията е от 500 до 1000 лева за отравяне на пчели . До момента обаче няма санкциониран земеделец ", разясни ръководителят на Областен пчеларски съюз, Плевен Юлиян Станчев.
Кметът на Долна Митрополия Цецо Андрейски сподели, че единствено двама земеделци са предизвестили, че ще пръскат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР