Няколко десетки автомобили се събраха край храм-паметника в знак на

...
Няколко десетки автомобили се събраха край храм-паметника в знак на
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори на протест в София с искане за помощ за бизнеса си

Няколко десетки коли се събраха край храм-паметника в символ на митинг поради ограниченията против ковид. Нямаше обаче проблеми за трафика, съобщи БНР.

Таксиметровите водачи показаха своя разработка за работата си по време на Covid рецесията до март, която предлага безвъзмезден транспорт за лекари и медицински сестри.

„ На база на стопански, обществени и статистически данни нашето главно предпочитание е да возим лекари, учители и духовници гратис – най-важните фигури към сегашния миг “, съобщи Георги Димитров от Федерацията на таксиметровите водачи.

Като отплата таксиметровите водачи оферират фирмите да създадат отстъпки от лизинговите схеми и вътрешнофирмените си такси в размер 50 на 100 за период от 3 месеца. А комерсиалните банки да предложат отстъпки по заемите на таксиметровите компании в същия размер и период и Българската банка за развиване да ги компенсира в размер пропуснатите изгоди за интервала.

Георги Димитров добави, че предложенията са импортирани през вчерашния ден в Министерство на стопанската система, което е принципал на ББР.

Водачите упорстват активността им да бъде приравнена към публичния градски превоз и да се прекрати активността на компаниите за нерегламентиран транспорт, както и да техническият обзор за тях да важи 12 месеца.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР