Няколко държави са замесени по случая със задържаните над 50

...
Няколко държави са замесени по случая със задържаните над 50
Коментари Харесай

Няколко държави са замесени в случая с намерените 55 кг кокаин в дипломатическа кола

Няколко страни са забъркани по случая със арестуваните над 50 кг опиати в дипломатически автомобил на границата сред България и Турция. Това сподели шефът на отдела за битка с наркотрафика в Агенция " Митници " Стефан Бакалов.

Той уточни, че този случай е много труден и няма по какъв начин сега да бъдат изнасяни повече елементи поради следствието. По думитему не е казус в дипломатически автомобил да бъде откривана дрога.

Само за последните месеци екипите на митниците са заловили близо пет тона разнообразни типове дрога. Контрабандата е ставала както при напускането на страната ни, по този начин и на влизане на територията на България, сподели още Бакалов.

Вчера Анадолската организация заяви за хванати близо 55 кг кокаин в автомобил, принадлежащ на посолството в София на южноамериканска страна. По тяхна информация автомобилът с дипломатически номер е дошъл на " Капъкуле " от българския граничен пункт " Капитан Андреево ".

Турските митнически чиновници се усъмнили и подложили автомобила на инспекция. При инспекцията намерили в автомобила кокаина, който бил разпределен в 52 пакета, укрити на разнообразни места.

Шофьорът и лицето, което пътувало в колата и чиито имена не се оповестяват, са арестувани от съд в Одрин по обвиняване за трафик на опиати.

Наркотрафиканти са извънредно изобретателни, търсят невероятни и невъзможни способи за транспорт на наркотични субстанции посредством дипломатически колета. В близкото минало има два сходни случая, по които работихме с Главна дирекция " Борба с проведената престъпност ", сподели още Бакалов.

За последната година Агенция " Митници " е задържала повече от 50 мулета на дрога по границите на страната, сподели още Бакалов. Той дефинира тези трафиканти като обществен проблем.

Хората, които се съгласяват да придвижват наркотични субстанции, са принудени да го вършат - взели са пари на заем, или са фенове на казината. Почти всички мулетата, които са арестувани са фенове на казина, сподели още Бакалов.

Един от най-разпространените опиати е марихуаната. Тя отключва психози. Освен това в световен мащаб има всеобща приложимост и търговия на марихуана, уточни Бакалов.

Според него наркотичните субстанции са сериозен проблем, който визира страната, народните представители и бизнеса. Тези хора би трябвало да се замислят дали не отворихме кутията на Пандора и до каква степен може да стигне разпространяването на наркотичните субстанции, уточни още той.

Бакалов регистрира, че употребата на опиати към този момент е достигнала епидемиологични размери в международен мащаб.

Освен това опиатите към този момент са в пъти по-силни и токсични от тези преди време. Сегашната марихуана, която се популяризира по улиците, е генномодифицирана. Част от нея е " напръскана " със синтетика, което е смъртоносно, сподели Бакалов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР