Няколко чужди авиокомпании опровергаха официалната информация за отмяна на полети

...
Няколко чужди авиокомпании опровергаха официалната информация за отмяна на полети
Коментари Харесай

Авиокомпании опровергават списъка с отменени полети до София

Няколко непознати самолетни компании опровергаха формалната информация за анулация на полети до София в идващите дни и месеци. Поводът е лист от през днешния ден на уеб страницата на Министерство на превоза, от който е видно, че стотици полети на непознати самолетни компании до София няма да се състоят в идващите месеци.

Най-големият нискотарифен транспортьор в Източна Европа Wizz Air дефинира информацията като неточна и увери, че не е отменяла полети или направления. Превозвачът само е трансформирал датите на някои от тях в отговор на националните ограничавания, показват в известие до медиите от самолетната компания. Към момента Wizz Air  към този момент оперира с близо 40% от потенциала си, изпълнявайки съвсем 800 маршрута и свързвайки 162 дестинации в мрежата си, прецизират още от превозвача.

Пътниците с резервации, наранени от смяната на разписанието, са осведомени навреме и автоматизирано им се предлага различен полет, цялостно възобновяване на в началото заплатената сума или 120% като заем в техния WIZZ акаунт. Освен това през последните месеци процесът на възобновяване на суми при анулиран полет във Wizz Air е автоматизиран и самолетната компания се ангажира да върне 100% от в началото заплатената сума в границите на 30 дни, в случай че пасажерите изберат цялостно възобновяване при отменяне на полет, зародило от въведени ограничаващи ограничения в дадена страна в опит да се предотврати разпространяването на COVID-19. По тази причина, приемането на различни избавителните предложения (rescue fares), предлагани от други самолетни компании, e изцяло безсмисленo, поучават още от нискотарифния авиопревозвач.

От сряда, 1 юли Turkish Airlines възобновява полетите си от и до София като ще прави общо 5 полета на седмица от българската столица – 2 вечерни в понеделник и четвъртък и 3 утринни в сряда, петък и неделя, оповестиха от самолетната компания. По-рано този месец Turkish Airlines възобнови редица от своите интернационалните направления, започвайки с тези от и до Англия, Германия, Холандия, Съединени американски щати и Далечния Изток.

От Air France също изпратиха позиция, че няма анулирани полети, както заяви МТИТС. " Както излиза наяве, публикуваната информация от уеб страницата на Министерството на превоза е погрешна и неактуална. Публикуваната информация за анулирани полети на Air France e по разписание от предишен сезон и те не са настоящи все още ", написа компанията в имейл до медиите.

Междувременно от Летище София също излязоха със известие в опит да внесат изясненост по какъв начин се е стигнало до разминаването в данните. В него се прецизира, че информацията за анулираните полети, която се разгласява и на страницата на транспортното министерство, се актуализира два пъти на ден, " заради непрекъснатите промени, свързани с динамичната интернационална конюнктура ". От столичния аеропорт изясняват, че летището трансформира полетното разписание след получен формален документ от самолетната компания. Ако това се случи повече от 15 дни преди планувания полет, смяната не се отразява на електронната страница, както и на осведомителните табла в публичните зони. " Въпреки комплицираната епидемиологична конюнктура в международен мащаб, летището не е спирало своята активност, като последователно усилва броя на изпълняваните полети, се показва в прессъобщението.
Актуална информация за кацащите и излитащите самолети от Летище " София " може да бъде открита на https://bit.ly/3fXOOzi
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР