Няколко часа разпитваха Васил Божков в Софийската градска прокуратура. Не

...
Няколко часа разпитваха Васил Божков в Софийската градска прокуратура. Не
Коментари Харесай

Няколко часа разпитваха Васил Божков в прокуратурата

Няколко часа разпитваха Васил Божков в Софийската градска прокуратура. Не е ясно дали ще бъде пожелан арест, твърди пред " Нова телевизия " юристът му Георги Гатев.

„ Обвиненията са същите, които и вие знаете още от преди месеци. В момента единствено му предявиха постановленията за привличане като обвинен ”, съобщи Георги Гатев.

„ Всяка едно от действията е настрана дефинирано като обвиняване. Това са тези, които вие знаете - за опита за ликвидиране на Петров, другите опити за убийства, 2 убийства има тук ”, разяснява Гатев.

„ Остава с мярка 72 часа, сътрудниците дадоха обещание, че още на следващия ден ще внесат делата за разглеждане в правосъдно съвещание, с оглед установяване на мярка ”, сподели юристът. По досъдебното, по което е очевидец, също е получил призовка.

„ Ще забележим по какъв начин ще се действа, ще забележим дали ще има задържане под стража, или не ”, сподели юристът. Гатев изясни, че Божков към този момент не дава пояснения. Освен това юристът му съобщи, че Божков се прибира през днешния ден в България, тъй като в този момент е имал опция.

„ Той още от месец май тази година е декларирал предпочитание да се върне, само че имаше справедливи аргументи, до момента в който се върне ”, съобщи юрист Георги Гатев. Според него е случайност прибирането на Божков един ден след погребението на Алексей Петров.

„ Казвам ви, случайност. Дадоха му съответното позволение да напусне страната, тъй като той и такова позволение трябваше да получи, нещата малко се забавиха, с цел да напусне Емирствата, с цел да напусне страната ”, съобщи юрист Гатев.

„ Не става въпрос за закани, а за организация в чужбина, с цел да му се даде разрешението да пътува в чужбина ”, сподели Гатев. Попитан какво е имал поради Божков като написа, че се връща при бухалките, юристът му сподели, че би трябвало да го питат него.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР