Някои знаменитости се кълнат в полезните ѝ свойства, убедени, че

...
Някои знаменитости се кълнат в полезните ѝ свойства, убедени, че
Коментари Харесай

Водата с лимон. Наистина ли е толкова полезна?

Някои звезди се кълнат в потребните ѝ свойства, уверени, че тя ще направи тялото и кожата ви изцяло здрави и красиви, само че в действителност ли водата с лимон е толкоз магическа?
Оказва се, че след 8 часа сън, чашата вода с лимон е страховит, ниско калоричен метод да започнете деня си. Но в действителност всичко се свежда главно до приема на вода. Повечето хора не пият задоволително вода, тъй че, когато усилят приема на вода (с или без парче лимон), те нормално ще изпитат по този начин наречените изгоди от лимоновата вода, като понижена констипация, по-стегната кожа и загуба на тегло.
Докато дехидратацията може да забави скоростта на метаболизма, загубата на тегло, обвързвана с лимоновата вода, се случва, когато хората я употребяват, с цел да заменят висококалорични питиета като сода или плодов сок. Дехидратацията може също по този начин да забави функционалността на мозъка.
Но отпивайки всевъзможен тип вода: гореща, студена, ароматизирана или елементарна, ще свърши работа. Не, лимоновата вода не е магическа и към този момент няма изследвания, които да поддържат претендираните изгоди от лимоновата вода. Самият лимон в действителност не обезпечава толкоз доста хранителни субстанции, колкото си мислите.
В края на краищата, макар че лимоните съдържат витамин С, а изследванията свързват недостига на витамин С с неприятна имунна функционалност, лимоните съдържат толкоз малко от питателните субстанции, които покачват имунитета, че евентуално няма да окажат въздействие.
Междувременно изказванията, че лимоновата вода детоксифицира организма и посредством своята киселинност по някакъв метод трансформира рН на кръвта, са подправени. Докато черният дроб и бъбреците строго контролират отстраняването на токсините от тялото ви, белите дробове, бъбреците, кръвта и костите работят дружно, с цел да поддържат съвършеното рН на организма ви. Превод: Храната, която ядете, няма да промени равнището на pH в организма ви.
Крайният резултат?
Ако имате проблем да останете хидратирани, не сте почитател на елементарна вода, или се пробвате да намалите висококалоричните питиета, това е един превъзходен вид. Но имайте в поради, че киселинната примес не е за всеки. Пиенето на вода от лимон, изключително в огромни количества, в действителност може да аргументи чувство за парене в стомаха и да утежни признаците на киселинен отлив или киселини. Междувременно може да отслаби емайла на зъбите и да нервира венците. Така че, в случай че желаете да опитате вода с лимон, изпийте я през сламка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР