Някои здравословни проблеми са толкова подвеждащи, че дори не ги

...
Някои здравословни проблеми са толкова подвеждащи, че дори не ги
Коментари Харесай

9 промени в тялото, които говорят за здравето ви

Някои здравословни проблеми са толкоз подвеждащи, че даже не ги виждаме и не ги ревизираме. Колкото по-рано се открият признаци на здравословно неразположение, толкоз по-лесно се лекува. Ето няколко признака, които може да са знаци за съществени проблеми.
1. Набръчкан и надут език
Това е положение, при което краищата на езика наподобяват коричка на къс. Езикът се набръчква и става по-голям от долната челюст. Ако не сте имали контузия на челюстта, това положение е породено от отичане, което може да е резултат от няколко неща, като да вземем за пример, дехидратация. Ако дружно с езика, наблюдавате и други промени, като да вземем за пример болки, конвулсии, косопад, ниско кръвно налягане и синини, това може да е симптом за нарушаване на щитовидната жлеза.
2. Черни линии на ноктите
Ноктите разкриват доста за нашето здраве. Някои хора имат доста плътни или тънки нокти, само че, в случай че забележите смяна в структурата или цвета им, би трябвало да ревизирате от кое място идва. Ако по ноктите ви се появят тъмни отвесни линии, това можа да е признак на меланом. Ако не сте се наранявали или нямате друго очевидно пояснение, най-добре посетете експерт.
3. Потъмняване и удебеляване на кожата
Ако забележите кафяви или жълти подути петна, които усещате като кадифе и се появяват тук-там, където кожата ви се сгъва (най-често на шията или под мишниците), не ги игнорирайте. Това може да е знак за инсулинова устойчивост и най-добре е да се посъветвате със експерт.
4. Пъпки по брадичката и долната челюст
 Ето кой е най-лесният метод да се справите с паник офанзивите Ето кой е най-лесният метод да се справите с паник офанзивите
25-годишната манекенка Кендъл Дженър взе участие в плана на Vogue Open Minded за психологично здраве. Тя познава казуса от първа ръка, за какво...
Под кожата на всеки има голям брой дребни жлези, произвеждащи естествени мазнини за поддържане положителното положение на кожата. Самите мазнини се движат нагоре през порите. Производството на повече мазнини в сравнение с са нужни на кожата води до задръстване на порите. При дамите това може да е знак за хормонален дисбаланс, т.е. създава се прекомерно доста тестостерон (мъжкия хормон).
5. Изтъняване на веждите
Естествено е с времето да ни изтънява косата, само че, в случай че веждите изтъняват, това може да е симптом за заболяване на щитовидната жлеза. Ако щитовидната жлеза не работи вярно, може да създава прекомерно доста или незадоволително избран хормон, което води до изтъняване космите на тялото.
6. Пъпка, която не зараства
Всички понякога имаме пъпки по лицето си. Обикновено пъпките се предизвикват от запушени пори. Ако ви се появи дребна „ перлена “ пъпка, която не изчезва със седмици и от време на време кърви, може да е симптом на базално-клетъчен карцином. Макар да звучи стряскащо, този вид рак на кожата е минимум рисков, не се популяризира и се лекува относително елементарно.
 5 признака, че карате лека форма на COVID-19 5 признака, че карате лека форма на COVID-19
Много хора прекарват ковид без изключително изразени признаци и постоянно не съумяват да го разпознаят. При всяка даже лека простуда на...
7. Необичайно окосмяване при дамите
Ако стартират да се появяват косми по „ мъжки “ зони като над устните, към брадичката или под корема, това може да е признак на синдром на поликистозни яйчници, яйчниците се уголемяват вследствие на хормонален дисбаланс. Имайте поради, че това може да е генетично, по тази причина преди да отидете на доктор, проверете фотоси на родственици.
8. Болка в пръстите
Ако усещате пръстите си удебелени и чувствителни, може да е знак за рак на белите дробове. Когато туморите се развиват, те отделят някои химикали в кръвообращението, които подтикват растежа на тъканите под нокътя и на върха на пръстите, причинявайки болежка.

9. Тъмни кръгове под очите
Тъмните кръгове под очите нормално са резултат от проблеми с метода ви на живот. Ако не спите задоволително, храните се погрешно, водите вреден метод на живот, мастната тъкан към очите се трансформира и кожата става по-тънка. Този проблем не изисква здравна помощ, само че е знак, че би трябвало да помислите за метода си на живот.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР