Някои видове позитивно мислене“ не са ефективни в борбата с

...
Някои видове позитивно мислене“ не са ефективни в борбата с
Коментари Харесай

От позитивно мислене към депресия

Някои типове „ положително мислене “ не са ефикасни в битката с депресията и даже могат да я изострят, написа английският вестник Independent, базирайки се на ново психическо изследване.

Екипи от New York University, University of Hamburg и University of Virginia са употребявали серия от въпросници и информация от персоналните дневници на групи от колежани и студенти за провеждането на 4 обособени проучвания и оценяване признаците на меланхолия на субектите.

Анализът, оповестен в журнала Psychological Science, разкрива, че хората, които си показват идеалното бъдеще, са по-предразположени към развиването на признаци на меланхолия във времето.

„ Съвремието се характеризира със блян към непрекъснато положително мислене, захранващо разрастващия се пазар на книги за самопомощ, който сега е на стойност 9,6 милиарда $. Откритията ни пораждат въпроси за това, какъв брой скъпо коства този пазар на благосъстоянието на хората и на цялото общество. “, счита Габриел Йотингер, един от създателите на изследването.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР