Някои таксиметрови коли вече возят на нова, по-висока тарифа. Тя

...
Някои таксиметрови коли вече возят на нова, по-висока тарифа. Тя
Коментари Харесай

Внимавайте ако ползвате таксита във Варна!

Някои таксиметрови коли към този момент возят на нова, по-висока цена. Тя е разрешена, откакто Общинският съвет във Варна утвърди искане на превозвачи за актуализация на цените за таксиметров транспорт на пасажери за един километър пробег. Предложението беше признато с 38 " за “, 1 – " срещу “ и 1 – " въздържал се “.

Минималната дневна цена, реши Общински съвет предишният месец, се покачва на 1.30 лева, а нощната – на 1.50 лева

Това трябваше да се случи от 1 май. Празничните дни към Великден и Гергьовден, обаче очевидно са били причина цените да не бъдат пипнати, за което осведоми при започване на месеца Varna24.bg . От няколко дни лека-по лека цените почнаха да се подвигат.

Така към този миг има таксиметрови коли, които возят на остарели цени: 1 километър - 1,10 лв. денем, и 1,20 лв. през нощта.

Това не е нелегално. Важното е цената, оповестена на видно място, да съответствува с тази, изписана на касовия бон. За това преди да си вдигнете нервите и да заформите скандал, при разнообразни крайни стойности за еднообразно изминато разстояние, вижте дали преди този момент не сте се возили на остаряла, а по-късно на нова, по-висока цена. Препоръчваме ви да проверявате цените и в уеб страниците, и на осведомителните табели по колите, при потребление на таксиметров транспорт. 

До края на месец май всички коли би трябвало да са на нови цени. Има закъснение при настройването на апарата с новите цените, защото той би трябвало да бъде механически обслужен, тъй като е с фискално устройство, обясниха водачи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР