Някои сутрини се събуждате с негативни мисли, които сякаш не

...
Някои сутрини се събуждате с негативни мисли, които сякаш не
Коментари Харесай

Седем навика, които трябва да практикувате сутрин

Някои сутрини се събуждате с отрицателни мисли, които като че ли не изчезват.

За благополучие, тайното оръжие за битка с вътрешната ни самокритичност се крие в нас.

И тук не приказваме за нарцисизъм, а за самолюбие - оценяването и приемането на себе си, което е ключът към благополучен и пълностоен живот.

Ето няколко навика, които може да усвоите, с цел да започнете деня, обичайки себе си.

Отделете пет минути за медитация

Медитацията оказва помощ да успокоите мозъка и да пренасочите вниманието си към сегашното. Прекарайте пет минути в тиха медитация, фокусирайки се върху себелюбието и вътрешните си сили.



Оправете си леглото

Отнема единствено 2 минути, само че правейки това, вие стартирате деня си със обвързване, което е положително единствено и само за вас.

Помислете за място, което ви прави щастливи

Това може да помогне за облекчение на напрежението, покачва фокуса и понижава напрежението, което може да изпитвате. Това е метод да се презаредите, да се грижите за себе си и да слушате от какво се нуждае тялото ви.



Прочетете нещо мотивиращо на глас

Това може да ви помогне да отклоните всевъзможни самоунищожителни мисли, да зададете желание за позитивни мисли и визия за себе си.

Благодарността може да усъвършенства настроението и самочувствието ви

Поддържайте потока на признателност при започване на деня си, като идентифицирате прекарване, за което сте признателни. Това оказва помощ да започнете деня с позитивна нотка и да подобрите самочувствието си.

Поемете надълбоко въздух

Дълбокото дишане е процедура, която може да провокира чувство за успокоение и мир. Добре е да отделяте най-малко минута, с цел да си поемете надълбоко въздух всяка заран. Това оказва помощ да се концентрирайте върху сегашния миг, може да усъвършенства самочувствието ви и да понижи равнището на стрес.

Движете се

Съзнателното придвижване заран, като леко разпъване в леглото, преди да станете, може да направи деня ви по-добър. След като се разсъните, отделете няколко минути за признателност към тялото си за това, което е направило за вас.



Това е изключително потребно по време на тези неизбежни моменти на отчаяние – когато сте прекомерно изтощени, с цел да упражнявате, боли ви нещо или сте недоволни от това по какъв начин изглеждате. Фокусирането върху нещата, които тялото ви е направило, с цел да ви поддържа, може да ви помогне да преформулирате някои от отрицателните мисли в позитивни такива на признателност и самосъчувствие.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР