Някои стопани на кучета изпитват затруднения да разберат каква е

...
Някои стопани на кучета изпитват затруднения да разберат каква е
Коментари Харесай

Как да определите възрастта на кучето си

Някои стопани на кучета изпитват усложнения да схванат каква е възрастта на животното, изключително в случай че са се сдобили с него в по-късен стадий от живота му, а не от бебе. Това основно се отнася за осиновените домашни любимци и едно от основните опасения на осиновителите е дали не взимат прекомерно остаряло куче, на което не му следва дълъг живот. Опитните хора, които се занимават с кучета, имат няколко метода да дефинират каква в действителност е възрастта на животното и няколко характерни признака за това.

Зъбите на кучето

При към момента дребни кученца, най-добре може да разберете какъв брой са огромни те по техните зъби. Всички млечни зъби при тях би трябвало да никнат сред 3 и 6-седмична възраст, а останалите би трябвало да се появяват сред 12 и 16-седмична възраст в предната част на устата и сред 16 и 24 седмици в задната

Побеляване на козината

Подобно на хората, кучетата също побеляват. Това обаче е доста самостоятелен аспект и може да се отнася по друг метод за всяко куче. Някои хора имат бели коси, даже при започване на 30-те си години, а някои към момента не са побелели напълно след 70-та си годишнина. Същото се отнася и за кучетата. Ако видите, че животното има побеляла четина към муцуната, това е явен симптом, че против вас стои зряло куче на повече от 5-годишна възраст.

Очите на кучето

С напредването на възрастта на кучето лещата – частта на окото, която пречупва и концентрира светлината, стартира да се трансформира. Може да се следи леко синкаво-сиво обезцветяване, в случай че човек се вгледа деликатно в очите на доста кучета на междинна възраст. Известно като лещовидна склероза, това доброкачествено положение нормално се появява, когато кучето е сред 6 и 8-годишно.

Поведението на кучето

Често доста дейните и енергични кучета са по-млади, което ни води до прогноза, близка от  1 или 2-годишна възраст до 5-6. С напредването на възрастта равнищата на интензивност на доста кучета стартират да понижават. Те могат да изпитват усложнения при качване или слизане, да имат проблеми с ходенето или изкачването по стълбите и да спят повече, в сравнение с сте привикнали.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР