Някои промени във външния вид може да се окажат признак

...
Някои промени във външния вид може да се окажат признак
Коментари Харесай

Погледнете кожата си и ще разберете дали страдате от цироза

Някои промени във външния тип може да се окажат симптом на чернодробно заболяване в най-ранните стадии. Погледнете кожата си и ще разберете дали в тялото ви се случва нещо неправилно.

Пожълтяване на кожата и склерата на очите
 3 признака приказват за развиване на цироза 3 признака приказват за развиване на цироза
Чeрнoдрoбнa цирoзa мoжe дa ce рaзвиe при хoрaтa в рeзултaт нa зaтлъcтявaнe при тoзи oргaн. Нaпримeр, кaтo пocлeдицa oт нeaлкoхoлнaтa мa...

Лекарите означават, че пожълтяването на кожата и склерата на очите демонстрира съществени и напреднали чернодробни проблеми, в това число се приема и като индикация за изострен етап на хепатит А или вирусни болести.

Паякообразни вени по бузите и носа, обриви по лицето и налепи по езика

Въпреки това първите сигнали за погрешно действие на черния дроб са паякообразни вени по бузите и носа, обриви по кожата, компактно покритие на езика с бял налеп или зачервяване на върха му.

Внезапна поява на старешки петна, суха кожа или акне

Също по този начин би трябвало да се консултирате с доктор, в случай че ненадейно се появят старешки петна, кожата ви стартира да се изсушава или се появи акне по бузите и слепоочията ви.
 Колко би трябвало да пием, с цел да се разболеем от цироза? Колко би трябвало да пием, с цел да се разболеем от цироза?
Цирозата на черния дроб е една от най-тежките последствия от несъразмерната консумация на алкохол. Това заболяване постоянно вкарва алкохолицит...

Чупливи нокти, суха коса, торбички под очите

Чупливите нокти и коса, както и торбичките под очите, също могат да се окажат симптом на проблеми с черния дроб. Често, изключително дамите, изцяло неправилно ги третират като козметичен проблем.

При проявата на тези признаци е наложително да се създадат кръвни проучвания и ултразвуково сканиране.

Важно: Тази публикация е с осведомителен темперамент. Предоставената в нея информация не може да бъде употребена за слагане на диагноза или назначение на лекуване. При съществуването на характерен признак или недоволство, неотложно се обърнете към доктор!

 

 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР