Някои промени във външния вид може да се окажат признак

Някои промени във външния вид може да се окажат признак ...

Погледнете кожата си и ще разберете дали страдате от цироза

Някои промени във външния вид може да се окажат признак на чернодробно заболяване в най-ранните етапи. Погледнете кожата си и ще разберете дали в тялото ви се случва нещо нередно.

Пожълтяване на кожата и склерата на очите

3 симптома говорят за развитие на цироза 3 симптома говорят за развитие на цироза
Чeрнoдрoбнa цирoзa мoжe дa ce рaзвиe при хoрaтa в рeзултaт нa зaтлъcтявaнe при тoзи oргaн. Нaпримeр, кaтo пocлeдицa oт нeaлкoхoлнaтa мa...

Лекарите отбелязват, че пожълтяването на кожата и склерата на очите показва сериозни и напреднали чернодробни проблеми, включително се приема и като индикация за остър стадий на хепатит А или вирусни заболявания.

Паякообразни вени по бузите и носа, обриви по лицето и налепи по езика

Въпреки това първите сигнали за неправилно функциониране на черния дроб са паякообразни вени по бузите и носа, обриви по кожата, плътно покритие на езика с бял налеп или зачервяване на върха му.

Внезапна поява на старчески петна, суха кожа или акне

Също така трябва да се консултирате с лекар, ако внезапно се появят старчески петна, кожата ви започне да се изсушава или се появи акне по бузите и слепоочията ви.

Колко трябва да пием, за да се разболеем от цироза? Колко трябва да пием, за да се разболеем от цироза?
Цирозата на черния дроб е една от най-тежките последици от прекомерната консумация на алкохол. Това заболяване често вкарва алкохолицит...

Чупливи нокти, суха коса, торбички под очите

Чупливите нокти и коса, както и торбичките под очите, също могат да се окажат признак на проблеми с черния дроб. Често, особено дамите, напълно погрешно ги третират като козметичен проблем.

При проявата на тези симптоми е задължително да се направят кръвни изследвания и ултразвуково сканиране.

Важно: Тази статия е с информативен характер. Предоставената в нея информация не може да бъде използвана за поставяне на диагноза или назначаване на лечение. При наличието на специфичен симптом или оплакване, незабавно се обърнете към лекар!

 

 

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com