Някои призовават за бойкот на всичко руско. Готово ли е

...
Някои призовават за бойкот на всичко руско. Готово ли е
Коментари Харесай

Твърде много хора мислят, че войната е решение*

Някои приканват за протест на всичко съветско. Готово ли е обществото у нас за това? Способни ли са софиянци да се откажат от парно? То ще мине на мазут и няма да работи целодневно, сметките ще станат двойни. Токът, с изключение на безценен, може да мине и на режим. Щом затворим " Лукойл ", бензинът за 4 лева литъра ще е добре, в случай че не е с купони. Всяка война води до купони и дажби.

Такива неща ще се случат, малко или повече, за малко или за дълго. Съмнявам се, че има задоволително искащи за подобен протест.

И Европа сега получава съветския газ, макар глобите. Светът към този момент е толкоз глобализиран и взаимосвързан, че и глобите с евакуиране на западни компании от Русия, ембарго за експорт на артикули натам и други са нож с две остриета, загуба на пазари, спад, обезценяване на компании и така нататък

На пазарите вакуум няма. Има кой и по какъв начин да замести автомобилни и други компании, вериги за хранене и така нататък От това Русия дори може да завоюва.

Единственият метод да се спре тази серпантина, в която влиза светът, е договаряния и взаимни взаимни отстъпки. Не единствено сред Русия и Украйна, и сред НАТО и Русия. Иначе спиралата води до хиперзвуковите ракети с водородни бомби по 50 млн. тона тротилов еквивалент.

Моето потомство при соца учехме противоатомна отбрана и сме живели част от живота си в Студената война. Бях в казармата, когато съветската авиация смъкна южнокорейския пътнически аероплан с американски конгресмен на борда. Начело на Съюз на съветските социалистически републики беше някогашният началник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Андропов, Рейгън разгласи Съюз на съветските социалистически републики за империя на злото, на нас ни сложиха задръжка, уволнихме се с 3 месеца забавяне. И без това знаем какво е международна нуклеарна война.

Сега срещам из нета мнения, че не е толкоз ужасно, може да се преживее, може да се лимитират с тактически нуклеарни оръжия и така нататък Затова не съм оптимист какво ще се случи със света. Войната се приема като средство, една война се употребява за опрощение на друга и използването на нуклеарни оръжия се счита за нещо допустимо. И ние носим отговорността за всичко, което се случва - с нашия разсъдък, нрав, с нашите филства и фобства.

* Заглавието е на редакцията

Facebook
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР