Някои потребители на Windows 11 изпитват проблеми след поредната актуализация(снимка:

...
Някои потребители на Windows 11 изпитват проблеми след поредната актуализация(снимка:
Коментари Харесай

Актуализация на Windows 11 забави някои SSD дискове


Някои консуматори на Windows 11 изпитват проблеми след следващата актуализация
(снимка: CC0 Public Domain)

В края на февруари Microsoft пусна огромна актуализация на Windows 11, наречена Moment 2. Най-популярната десктоп система получи доста нови функционалности, само че тази седмица излезе друга дребна актуализация, която аргументи забележими проблеми.

Потребители оповестяват за ненадейно закъснение на скоростта на SSD дисковете, заяви Extremetech в обява за зародилите проблеми. Като краткотрайно решение Microsoft предложи на засегнатите консуматори да копират файловете посредством командния ред.

Става въпрос за актуализация на Windows 11 22H2 под номер KB5023706. На страницата за поддръжка под „ Известни проблеми, свързани с тази актуализация ” се показва, че е допустимо понижаване на скоростта при прекопирване на огромни файлове с размер няколко гигабайта.

Най-често казусът се демонстрира при прекопирване на данни от споделени мрежови запаси благодарение на SMB протокола, само че има прецеденти и с ниска продуктивност в локалната среда.
още по темата
Поради мрежовия си темперамент, казусът ще остане неусетен за множеството консуматори, работещи вкъщи или в дребен офис, твърди Microsoft.

За страдание, на процедура това не постоянно е по този начин. Един от потребителите на форума Reddit твърди, че на неговия преносим компютър от серията Lenovo Legion скоростта на четене на данни е спаднала от 7 GB/s на 1 GB / s – когато актуализацията е отстранена, казусът изчезва, тъй че няма подозрение по отношение на аргументите за казуса.

И други консуматори на Reddit оповестяват за сходни проблеми. В един от случаите времето за зареждане на игра се е нараснало от 14 на 31 секунди.

Всеки може да ревизира скоростта на SSD-то благодарение на програмата CrystalDiskMark. Ако знаците не са паднали, няма място за терзание.

Но в случай че забавянето е налице, Microsoft предлага краткотрайно решение – прекопирване на мрежови файлове през интерфейса на командния ред без I/O буфериране с помощните стратегии robocopy или xcopy. Решението, несъмнено, надалеч не е идеално, само че компанията към този момент работи по премахване на казуса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР