Някои полицаи в България изглеждат като излезли от затвора -

...
Някои полицаи в България изглеждат като излезли от затвора -
Коментари Харесай

Веселин Вучков: Липсва елементарна приемственост между политическите екипи, които оглавяват МВР

Някои служители на реда в България наподобяват като излезли от пандиза - с татуировки и имат неприемливо поведение, съобщи пред Нова нюз някогашният министър на вътрешните работи и учител по углавен развой проф. Веселин Вучков.

„ По отношение на ръководителите става дума за неупражнен надзор. Шофирам всеки ден. Когато ме стопират служители на реда, ми прави усещане, че някои от тях наподобяват като преди малко излезли от пандиза – татуировки по цялото тяло, поведение, което не дава отговор на условията на специалността ”, добави той.

Според него у нас липсва обикновена последователност сред политическите екипи, които оглавяват Министерство на вътрешните работи.  

„ При всеки министър се появяват случаи като този със Георги Семерджиев, които демонстрират положението на системата. Причината за това е, че даже да са издигнати законови механизми, да има вътрешни институции в Министерство на вътрешните работи, които да противодействат на ведомствената корупция, това което доста липсва, е обикновената поредност и последователност сред обособените политически екипи в министерството. Всеки началник счита, че с него стартират промените. Започва дадена промяна, която обаче не се довършва от идващия екип.  Системата е политизирана до някаква система ”, сподели той.  И изрази вяра, че настоящето управление на министерството доста деликатно ще реши самостоятелната виновност на всички, които са забъркани в корупционни прояви.

По думите му една от главните аргументи за непрекъснатите тежки произшествия е куцащата административно-наказателна активност.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР