Някои политици използват преместването на Паметника на Съветската армия за

...
Някои политици използват преместването на Паметника на Съветската армия за
Коментари Харесай

Фандъкова: Някои политици използват Паметника на Съветската армия за пиар заради местните избори

Някои политици употребяват преместването на Паметника на Съветската войска за пиар резултат по отношение на локалните избори. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова пред публицисти, съобщи Българска телеграфна агенция.

Коментарът ѝ е във връзка случая пред паметника нощес, при който бяха арестувани четирима души поради това, че са хвърляли димки и са нанесли вреди по монумента. От Министерство на вътрешните работи осведомиха, че на място са открили една потърпевша жена, която е била напръскана със спрей.

Кметът Фандъкова разяснява, че отговорността за хората, които стоят през нощта пред паметника, е напълно на уредниците на митингите.

По Закона за събранията и митингите митингите имат съгласувателен темперамент. Ние сме съгласували митинг без слагане на палатки, тъй че палатките пред паметника не са законни, добави кметът.

Решението на Столичната община е доста ясно – преди няколко месеца Столичният общински съвет (СОС) взе решение за пренасяне на Паметника на Съветската войска, който е държавна благосъстоятелност. Аз изпратих това решение на тогавашния регионален шеф. Вече има дейности по осъществяване на това решение, сподели Фандъкова.

Призовавам водачите на политическите обединения, които стачкуват пред паметника, да съблюдават условията на Закона за събранията, митингите и манифестациите. Те чудесно знаят, че след 22:00 часа не са позволени митингите, само и единствено от позиция на сигурността на хората. Всъщност, уредниците, водачите на политическите партии, които стоят пред паметника, носят отговорност за живота и здравето на хората, които водят, с цел да стоят цяла нощ, добави кметът на София.

Тя добави, че се тормози в тези „ политически борби “ да не пострадат хора. Затова и полицията има наличие, разговаряхме с шефа на Столичната дирекция на вътрешните работи да не се допусне такава обстановка, добави кметът.

Фандъкова напомни, че с изключение на решението за преместването на паметника, в решението на СОС се слага задачата за провеждането на архитектурен конкурс за Княжеската градина. Вчера подписах отчета на основния проектант, с който започва подготвянето на заданието за архитектурния конкурс и проекта за Княжеската градина, добави кметът.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР