някои от предложенията. Едно от тях е Бойко Борисов да

...
някои от предложенията. Едно от тях е Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Най-накрая: Депутатите избират председатели на комисиите в НС

някои от предложенията. Едно от тях е Бойко Борисов да оглави комисията по външна политика, откакто зае мястото на Вежди Рашидов, който отиде в Комисията по вероизповеданията. Сред предложенията е и Йордан Цонев от Движение за права и свободи да застане отпред на бюджетната комисия. 

 

Очаква се Има Такъв Народ да поемат комисията по земеделие, а “Възраждане ” - тази по туризъм. Българска социалистическа партия ще поемат комисията за българите в чужбина. 

Пет комисии ще управляват от Движение за права и свободи. Една от тях е бюджетната, отпред на която вероятно ще застане Йордан Цонев. Лидерът Мустафа Карадайъ пък е изискал Делян Пеевски да стане част от правната комисия на мястото на Гюнер Ахмед. Засега Пеевски остава част от конституционната комисия.  Самият Карадайъ пък се отхвърля от мястото си в конституционната комисия, а на мястото му ще влезе Ертен Анисова.

Припомняме, че свадите към управленията на комисиите оставиха въпроса неуреден месеци наред. Това наложи промени в Правилника за организацията и активността на Народното събрание, съгласно което определеният за ръководител по силата на така наречен “джентълменско съглашение ” Росен Желязков имаше правото да дефинира краткотрайни ръководители. 

Вчера Кирил Петков от “Продължаваме Промяната ” - “Демократична България ” съобщи, че тежестта в комисиите ще е на ГЕРБ, с цел да има съвместен надзор с Министерския съвет, където доминират лица на ПП-ДБ. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР