Някои от последните версии са, че част от новите мутации

...
Някои от последните версии са, че част от новите мутации
Коментари Харесай

Проф. Чорбанов: Никога преди COVID-19 не е правена ваксинация по време на пандемия

Някои от последните версии са, че част от новите разновидности са в следсвтие на имунизацията, разгласи имунологът

„ Нарушихме главно предписание в имунологията, а точно да не се прави всеобща имунизация по време на пандемия. Това в никакъв случай не се е случвало до момента “.

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ проф. доктор Андрей Чорбанов, началник на лаборатория по пробна имунология в Института по микробиология на Българска академия на науките и кандидат-депутат на партията „ ИТН “.

Според него предписание на всяка една ваксина е да пази превантивно, т.е. една група хора се ваксинира с нещо, то се появява в един миг и те са предпазени. Когато обаче вирусът се движи сред тях и един е болен, различен е единствено положителен, трети не реагира и в този миг стартираме всеобща имунизация, предизвикаваме мутационен напън върху вируса.

„ Някои от последните версии са, че част от новите разновидности са в следсвтие на имунизацията и по тази причина много хора се разболяват ”, сподели още имунологът.

По думите му това се случва, тъй като е нямало време имунизациите да минат през всички стадии.

„ Правителствата поеха необикновено огромен риск, с цел да застанат пред своите гласоподаватели и да кажат „ Ние направихме всичко допустимо! ”, а дали е било вярно, това е напълно друга тематика ”, добави той.

Защо имунизацията на „ АстраЗенека ” е проблематична?

Имунизационният препарат на „ АстраЗенека ” е по-различен вид ваксини, при която ваксиналният детайл е различен вирус и в този слуай е вирус от шимпанзе ”, изясни проф. Чорбанов.

Според него точно поради това след ваксинирането с „ АстраЗенека ” сме очевидци на по-остри странични реакции.

„ Целият проблем е, че притиснати до стената от пандемията, ние импровизираме в доста огромна степен със ужасно доста неща и това води до доста нежелани реакции ”, сподели имунологът.

По думите му в никакъв случай в международната история не е имало толкоз доста имунизирани хора вкупом и това е голям опит.

„ Смятам, че към 20% от хората в България желаят да се ваксинират – не повече, тъй като се опасяват ”, добави Чорбанов.

По думите на имунолога антителата против COVID-19 не значат нищо и нямат смисъл.

„ Вие сте предпазени, тъй като имате кафези, които ви пазят и когато антителата изчезват, клетките не престават да ви пазят с години. Най-краткото време, за което се основава имнутит, е към година ”, изясни проф. Чорбанов.

Вижте повече във видеото > > > > ТУК!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР