Някои от пернатите са от застрашени видовеВ дома му в

...
Някои от пернатите са от застрашени видовеВ дома му в
Коментари Харесай

Бракониер избивал и препарирал птици

Някои от пернатите са от застрашени типове
В дома му в Разград са открити и редки типове бозайници

Подготвял ги за продажба

Бракониер от Разград, умъртвил десетки застрашени птици и бозайници, беше арестуван при взаимна акция на полицията и Държавното ловно стопанство “Воден - Ири Хисар”.

При инспекция в дома на Р. К., разпоредена от прокуратурата, са открити замразени и препарирани трупове на над 20 типа бозайници и птици, някои от които вписани в Червената книга. Сред тях са предпочитаните за запазване в Европа дребен писклив орел и вечерна ветрушка, видра, белоопашат мишелов, дребен корморан, тръстиков блатар, като земеродно рибарче, черешарка и папуняк. Намерени са и елементи от нелегално отстреляни благородни елени. Целта на бракониера най-вероятно е била да предлага препарираните екземплюри за продажби в чужбина по интернет.

Нанесените вреди засягат освен България, тъй като доста от убитите птици са от мигриращи популации от Европа, Азия и Африка. За случая са осведомени интернационалните институции.

От Българското сдружение за отбрана на птиците (БДЗП) допускат, че изгубването на някои от последните двойки египетски лешояди в Североизточна България, който е една от най-застрашените в света и чиято популация у нас сега наброява едвам 25 двойки, се дължи навръх подобен вид бракониерство. Това може да докара до цялостното му изгубване на типа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР