Някои от основните ни разбирания за здравето са стереотипи, залегнали

...
Някои от основните ни разбирания за здравето са стереотипи, залегнали
Коментари Харесай

9 мита, внушени от здравните експерти

Някои от главните ни разбирания за здравето са стандарти, залегнали от възпитанието и учебния живот. Всъщност обаче те са извънредно невалидни. Това показват американските създатели в здравния портал health.com. Те изброяват лист с 9 мита, внушени от здравните специалисти.

1. Митове за напрежението, написани в интернет.  В предишното здравната дезинформация се разпространяваше постепенно, само че не и през днешния ден, когато пишем в мрежата до знайни и незнайни специалисти и четем във конгреси незабавно, щом се почувстваме зле. Много от отговорите, които получаваме онлайн обаче, са неправилен прочит на обстоятелствата или даже съзнателно изопачаване на истината.

2. Правилото „ Пийте 8 чаши вода на ден ”.  Мнозина считат, че единствено водата е единствената питейна течност, потребна за здравето им. Това разбиране обаче датира от 1945 година. Днес към този момент е считана за доста потребна и потреблението на чай, прясно мляко, плодове, фреш и сок в допълнение към водата.

3. От напрежението ще ви посивеят косите.  Твърде доста терзания в действителност ни състаряват от вътрешната страна и извън, само че до този миг няма научно доказателство за незабавно ускорение на процеса на побеляване на косъма.

4. Четенето на неприятна светлина поврежда очите. Взираме се в текста, тъй като не виждаме добре. Това довежда до главоболие, само че няма перманентни вреди върху зрението.

5. Кафето е доста нездравословно.  В прекомерно огромни количества да, само че в умерени ежедневният му банкет има голям брой позитиви. То се създава от растения, които имат потребни фитохимикали с влияние на антиоксиданти.

6. Храни се крепко по време на настинка, гладувай, когато имаш температура.  Дори да не сте гладни, когато горите, имате потребност от доста течности, тъй като се изпотявате. Опитайте да ядете плодове.

7. Свежото е постоянно по-добро от замразеното.  Истината е, че замразените плодове и зеленчуци могат да са тъкмо толкоз потребни, колкото свежите, когато са набрани в пиковия миг на хранителното им наличие. 

8. Яйцата покачват холестерола. Нови проучвания демонстрират, че наситените мазнини в диетата на индивида, не диетичният холестерол, е по-вероятно да покачат риска от сърдечни болести. В умерени количества яйцата са потребни, тъй като съдържат витамин A и D.

9. Хвани нещо студено и ще настинеш.  Ако се разтреперите от мраз няма да се разболеете, в случай че не е измършавял имунитетът ви толкоз доста, че защитните сили на тялото ви са унищожени.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР