Някои от най-известните корпорации в САЩ, включително AT&T, Boeing, Delta

...
Някои от най-известните корпорации в САЩ, включително AT&T, Boeing, Delta
Коментари Харесай

Boeing, Delta, Home Depot финансирали с милиони кампаниите на републиканци, подкрепяни от Тръмп

Някои от най-известните корпорации в Съединени американски щати, в това число AT&T, Boeing, Delta Air Lines и Home Depot, са финансирали с над 8 милиона $ акциите за междинните избори на претенденти на Републиканската партия, които отхвърлят резултатите от президентския избор през 2020 година

В горната част на листата от 20 корпорации, подкрепящи отричащите изборите, е познато име в света на дясната пропаганда – Koch Industries. Според разбора на Accountable.US, енергийният конгломерат Koch е похарчил $771 000 посредством своя политически комитет за републикански претенденти, разпространяващи тайни теории.

Koch Industries е втората по величина частна компания в Съединени американски щати. Тя е известна с това, че употребява облагите си, най-вече свързани с петрола, с цел да тласка консервативната политика в антиправителствена, антирегулаторна посока под ръководството на братята притежатели Чарлз Кох и Дейвид Кох, последният от които умря през 2019 година

Плътно зад Koch Industries е Crystal Sugar Company, която е похарчила 630 000 $ в поддръжка на отричащите изборите претенденти за федерален пост, AT&T Inc Employee Federal са съдействали с $579 000, а Home Depot Inc са дали $578 000.

По-надолу в листата идва медийният колос Comcast Corporation & NBC Universal Pac, който е дарил $365 000 и Delta Air Lines с $278 000.

8 милиона $, предоставени от 20-те най-големи корпорации, бяха единствено част от общите корпоративни дарения за отричащите изборите през цикъла от 2022 година

Кайл Хериг, президент на Accountable.US, сподели, че фактът, че разпространяващите тайни теории вземат участие в изборите, както на федерално, по този начин и на щатско равнище, би трябвало да накара корпорациите да преразгледат тактиките си за финансиране и предизвестява, че поддръжката за претенденти, които прокарват тайни теории, нездравословни за демокрацията, може да навреди на публичната им известност.

„ Отхвърлянето от страна на гласоподавателите на многочислени поддръжници на тайни теории би трябвало да изпрати ясно обръщение към корпорациите, че даването на приоритет на политическото въздействие пред хубавичко народна власт може да заплаши личното им бъдеще “, сподели Хериг.

Решението да се поддържат претенденти, отричащи изборите, е в контрастност със мощната социална позиция, заета в началото от няколко корпорации след протеста на 6 януари 2021 година в Капитолия.

Boeing пусна изказване дни след протеста, в което сподели, че “категорично осъжда насилието, беззаконието и разрушението, които се случиха в Капитолия ”.

За междинните избори през 2022 година обаче компанията поддържа с 418 000 $ републиканските претенденти, които разпространяваха лъжливи изказвания, поставящи под въпрос валидността на президентските избори през 2020 година

Сред самостоятелните претенденти, чиято кандидатура за федерална служба беше подкрепена от висши корпорации, беше на Дерик Ван Орден, който завоюва конкуренцията за конгресмен от Уисконсин с поддръжката на Koch Industries.

Ван Орден, някогашен военноморски тюлен, беше измежду хората, нахлули в Капитолия на 6 януари.

Скот Пери, различен републикански претендент, разпространяващ тайни теории, също получи поддръжка от Kochs, AT&T, Boeing и други корпорации в сполучливата си акция да задържи мястото си в Камарата на представителите от Пенсилвания.

Пери беше надълбоко забъркан в опитите на Тръмп да блокира успеха на Байдън през 2020 година и в седмиците след 6 януари изиска президентско опрощение.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР