Сенаторът демократ Майкъл Бенет от Колорадо спечели преизбиране, съобщи NBC

...
Сенаторът демократ Майкъл Бенет от Колорадо спечели преизбиране, съобщи NBC
Коментари Харесай

Демократът Майкъл Бенет беше преизбран за сенатор от Колорадо

Сенаторът демократ Майкъл Бенет от Колорадо завоюва преизбиране, заяви NBC News. Той побеждава претендента на  републиканеците Джо О’Дий.

57-годишният Бенет, някогашен шеф на кабинета на своя сътрудник в Сената Джон Хикенлупър, се счита за сдържан, макар че поддържа промяната за марихуаната и проблемите на околната среда.

В Сената от 2009 година Бенет се кандидатира за президент през 2020 година, присъединявайки се към пренаселено поле на Демократическата партия, което включваше и Хикенлупър, само че отпадна след първичните избори в Ню Хемпшир.

О’Дий беше възприеман от мнозина като съвършен републикански претендент, само че националната поляризация и изместването на Колорадо наляво се оказаха невъзможни за него да преодолее Бенет. Главен изпълнителен шеф на строителна компания, който в никакъв случай преди не се е кандидатирал за поста, той се дистанцира от някогашния президент Доналд Тръмп и води акция като рационален реакционер, който поддържа правата на абортите и еднополовите бракове.

Той сподели, че неговата философия е “Ти живееш живота си, аз ще пребивавам моя. ”

След като О’Дий победи претендент, подкрепящ Тръмп, на първичните избори на републиканците, някогашният президент бързо го назова „ РИНО “ (републиканец единствено по име) и сподели в платформата си за обществени медии Truth Social: „ MAGA не гласоподава за глупави хора с огромни усти. Успех Джо! “

Трябва да се означи, че губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, евентуален противник на Тръмп за президентската номинация през 2024 година, поддържа О’Дий, което провокира рецензии от страна на Тръмп.

Колорадо беше червен щат, по-късно виолетов и в този момент става все по-син, защото притегля добре образовани хора от места като Калифорния, привлечени от естествената му хубост и мощна стопанска система.

Преизбирането на Бенет би трябвало да даде мотив за оптимизъм на демократите, които се надяват да задържат щата през 2024 г.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР