Някои от най-големите търговци на дезинформация за войната Израел-Хамас в

...
Някои от най-големите търговци на дезинформация за войната Израел-Хамас в
Коментари Харесай

X на Мъск печели от „суперразпространителите“ на дезинформация на Израел-Хамас, установява нов доклад

Някои от най-големите търговци на дезинформация за войната Израел-Хамас в платформата X на Илон Мъск са премиум, по този начин наречените „ доказани “ сметки, които заплащат на обществената медийна компания, известна преди като Twitter, с цел да разпространява техните изявления, с цел да усили видимостта, отчет, оповестен в четвъртък открити.

Установяването на истината във всеки спор може да бъде мъчно, защото конкуриращите се страни прокарват спорни разкази – само че някои изказвания, които са обективно и явно погрешни, към момента стават вирусни и се виждат милиони пъти от потребителите на X, което се дължи частично на измененията, направени в платформата от Musk, NewsGuard, компания за разбор на информация, откри.

NewsGuard разпознава седем акаунта, които разказва като „ суперразпространители на дезинформация “, които споделят необятно развенчани изказвания за спора. Всички сметки, сподели NewsGuard, се възползват от измененията, направени в политиката за инспекция на X, която предизвиква изявления от консуматори, които заплащат на компанията $8 на месец. Проверените консуматори също имат право да получават заплащания от платформата, като финансово подтикват изявления от консуматори, които интензивно популяризират дезинформация.

Някои от най-широко споделяните легенди на X за войната, съгласно NewsGuard, включват видеоклипове от предходни, несвързани спорове, които се рециклират и употребяват за отправяне на погрешни изказвания за Израел и Хамас (CNN също развенча някои от тези видеоклипове).

NewsGuard сподели, че е анализирал 250 от най-ангажираните изявления от първата седмица на спора, които предизвикват някои от най-често срещаните погрешни или неоснователни изказвания за спора.

„ Колективно изявленията, подкрепящи тези легенди, получиха 1 349 979 уговорката и бяха гледани кумулативно от повече от 100 милиона пъти в международен мащаб единствено за една седмица “, сподели NewsGuard в отчета от четвъртък. Групата сподели, че 186 от 250 изявления са изпратени от премиум X сметки. CNN не съумя да ревизира без значение данните и изиска от NewsGuard да даде подкрепяща информация.

Скоро откакто NewsGuard разгласява отчета си в четвъртък, Мъск разгласява на X, че компанията „ би трябвало да бъде разпусната неотложно “. CNN се свърза с X и Мъск за спомагателен коментар.

Миналата седмица Европейският съюз стартира следствие против X за разпространяването на дезинформация и нелегално наличие в платформата, обвързвано с войната Израел-Хамас.

Главният изпълнителен шеф на X Линда Якарино сподели в писмо до Европейски Съюз предходната седмица, че компанията е „ преразпределила ресурсите и е пренасочила вътрешните екипи, които работят непрекъснато, с цел да се оправят с тази бързо разрастваща се обстановка “.

Европейски Съюз неотдавна одобри нови закони, регулиращи противозаконното наличие и дезинформацията в главните обществени медийни платформи. Европейски Съюз публично изиска от противниците на X Meta и TikTok повече информация за работата, която правят за унищожаване на евентуално нарушаващо наличие съдържание, само че блокът не е почнал следствие на нито една от двете компании.

Сините доказани отметки преди този момент бяха индикация, че X е удостоверил, че лицето или организацията зад акаунт са тези, за които се показват. Но Мъск промени политиката по-рано тази година, с цел да отстрани процеса на инспекция и да направи синята значка налична за съвсем всеки, който желае да заплати $8 месечен абонамент за X Premium. X също дава приоритет на изявления от плащащи консуматори, което значи, че е евентуално те да бъдат видени от повече хора.

През май имаше къс спад на фондовия пазар, откакто тествани сметки на X споделиха подправени изображения на хипотетична „ детонация “ покрай Пентагона.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР