Някои от министрите действително са аматьори, заяви бившият премиерГЕРБ няма

...
Някои от министрите действително са аматьори, заяви бившият премиерГЕРБ няма
Коментари Харесай

Бойко Борисов с критики към половината кабинет

Някои от министрите фактически са дилетанти, съобщи някогашният министър председател
ГЕРБ няма да е партията, която ще смъкна това държавно управление, сподели водачът на първата политическа мощ

Март месец има ротация

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов не е удовлетворен от работата на половината държавно управление “Денков-Габриел ” и от общо 18 министри в състава, той бе безапелационен, че може да уточни общо 9 ведомства, в чиито браншове “нищо не се е случило ”. “Има цели браншове, на които хората не знаят имената на министрите. С една дума, нищо не се е случило в цели браншове. Кой е министър на спорта, да вземем за пример? Какво се случва там? Къде са инфраструктурните планове в спорта, игрища, зали, физкултурни салони, площадки, финансиране на федерации? По този метод мога да изброя още осем министерства ”, съобщи пред медиите в Народното събрание Борисов.

Той означи, че за сметка на това “в момента имаме доста мощна законодателна власт. Всичко минава първо през Народно заседание, всичко обвързвано с енергетиката, всичко обвързвано с Украйна, в частта правосъдна промяна също ”.

“Видимо има някакво съмнение, към момента има блокади, по тази причина е доста значимо да приемем Закона за енергетиката. Аз държа това, което е подписано, да бъде изпълнено ”, сподели водачът на ГЕРБ във връзка на продължаващите митинги на част от енергетиците и миньорите. И добави по тематиката с възможното затваряне на ТЕЦ-овете: “Трябва да има явен проект. Добре, затваряме, а какво ще отворим? Колко ще са вложенията, къде ще бъдат? ”.

Борисов разяснява и положението на държавната хазна, във връзка на осъществяването на бюджета и подготовката на проектобюджета за 2024 година. “Какво е финансовото състояние на страната, събират ли се налози? Планът за възобновяване и резистентност ни би трябвало, с цел да го изхарчим за остарели заплащания в обществената политика или за нещо, което да отговори на името на самия проект - напредък, преход, неща, които са извънредно значими ”, съобщи водачът на ГЕРБ.

“В доста сфери не виждам министрите да са моторите на тези процеси. Март месец има ротация, ще създадем дружно с сътрудниците оценка за работата на министрите по браншове и в случай че има по-добър вид ще отидем на него ”, сподели още Борисов във връзка на рецензиите си към работата на някои министри от “Денков-Габриел ”.

Първата по-сериозна рецензия Бойко Борисов към членовете на държавното управление пристигна от Хасково в сряда вечерта, по време на предизборна среща в града за поддръжка на екипа на настоящия кмет Станислав Дечев за нов мандат. “Реалната управническа власт, за жалост, сега е на министри, назначени от “Промяната ”. Някои от тях фактически са дилетанти, за 9 месеца няма да им научите даже имената ”, сподели Борисов.

“Правителството ще бъде подкрепено в зала, ГЕРБ няма да е партията, която ще смъкна това държавно управление ”, съобщи Борисов във връзка на вота на съмнение към кабинета от страна на “Възраждане ”. “Ние не можем и няма да си заравяме главата в пясъка. Заради това съм сериозен към някои неща, с цел да можем да използваме времето да работим още по- добре. Това, което ние сме си сложили като план- график в Народното събрание ще бъде изпълнено, същото изисквам да прави и държавното управление. Ако работим добре, може да изкараме целия мандат ”, съобщи водачът на ГЕРБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР