Някои нидерландски болници спряха химиотерапията и транплантациите на органи, за

...
Някои нидерландски болници спряха химиотерапията и транплантациите на органи, за
Коментари Харесай

Нидерландски болници отлагат дейности заради скок на заразените с Covid-19

Някои нидерландски лечебни заведения стопираха химиотерапията и транплантациите на органи, с цел да освободят кревати за интензивно лекуване за повишаващия се брой пациенти, заболели от Covid-19, сподели здравен чиновник, представен от Ройтерс.

Нидерландската болнична асоциация за грижи за тежко заболели заяви, че е поискала от здравния министър Хуго де Йонге да ускори националния проект до стадий, при който лекуванията, при които се постанова престой в болница, се анулират.

Броят на пациенти в лечебните заведения доближи равнища, които не са били регистрирани от началото на май, и специалисти предизвестиха, че потенциалът на лечебните заведения ще бъде напълнен по-късно повече от седмица, в случай че разпространяването на вируса не бъде спряно.

Тази седмица няколко заболели бяха превозени в немски лечебни заведения.

Снощи, в отговор на рекордните равнища на инфектирани, държавният Екип за ръководство на епидемията свика незабавна среща. Националната медия НОС заяви, че екипът е посъветвал заведенията за хранене, питейните заведения и магазините за артикули, които не са от първа нужда, да затварят до 17 часа, като част от нов пакет ограничения за локдаун, само че не се чака държавното управление да вземе решение скоро.

Въпреки че към 85 % от пълнолетното население в Нидерландия са изцяло имунизирани, новите случаи на дневна база доближиха рекордни равнища от 23 709 души през вчерашния ден и се покачиха с съвсем 40 % на седмична база.

" В няколко района има лечебни заведения, които лимитират грижите, които поставят ", сподели представител от болничната асоциация. " Става въпрос за грижи, за които се изисква легло. Това значи, че доста планувани болнични лекувания и интервенции се анулират ", добави той.

В идната фаза на проекта за справяне с рецесията лечебните заведения ще могат и да желаят помощ от военни и от студенти за обгрижване на пациенти.

Нидерландия заяви за повече от 2,5 милиона случая и повече от 19 000 умряли от началото на пандемията.

След като анулира множеството ограничения за обществено разграничаване в края на септември, нидерландското държавно управление този месец още веднъж вкара условие за носене на маски, както и непълен локдаун, съгласно който питейните заведения и заведенията за хранене затварят в 20 часа.

Планове за ограничение на достъпа до доста обществени места за хора, които не са имунизирани или не са се възстановили неотдавна, провокираха бурни митинги в три следващи нощи от предишния петък насам и повече от 170 души бяха задържани.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР