Някои ни заплашват с икономика, лихвени проценти, санкции, валутни курсове,

...
Някои ни заплашват с икономика, лихвени проценти, санкции, валутни курсове,
Коментари Харесай

Ердоган към Вашингтон: И Турция може да играе тази игра

" Някои ни заплашват с стопанска система, лихвени проценти, наказания, валутни курсове, вложения и инфлация. Ние виждаме вашите игри и одобряваме това предизвикателство. " Това съобщи президентът на Турция Реджеп Ердоган пред конгреса на ръководената от него Партия на справедливостта и развиването, заяви " Ройтерс ".

Изказването на Ердоган идва ден, откакто Moody`s и Standard & Poor`s намалиха оценката си за Турция поради неналичието на изясненост за това по какъв начин държавното управление счита да се оправи с финансовите разтърсвания и продължаващия спад на лирата.

Президентът на южната ни съседка беше безапелационен, че страната няма да сменя курса си поради икономическия напън извън.

" Няма да съумеят да пречупят Турция ", отсече Ердоган. Той увери, че страната е подготвена да се опълчи на тези провокации.

 Moody's и Standard & Poor's намалиха оценката си за Турция
Moody`s и Standard & Poor`s намалиха оценката си за Турция

Fitch към този момент не трансформира кредитната си ранглиста

Думите на Ердоган са във връзка със създалата се дипломатическа и икономическа рецесия сред Съединени американски щати и Турция, към случая с американски свещеник Андрю Брънсъс .

Припомняме, предходната седмица Съединени американски щати усили двойно митата за стомана и алуминий за Турция. Отговорът на Ердоган - Турция разгласи протест на американската електроника и усили митата за редица американски артикули.

 Тръмп: Турция постъпи доста, доста зле
Тръмп: Турция постъпи доста, доста зле

Тръмп няма да остави нещата по този метод
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР