Някои навици на пръв поглед са незначителни, но имат голямо

...
Някои навици на пръв поглед са незначителни, но имат голямо
Коментари Харесай

Това са 10-те странни навика, които ни удължават живота

Някои привички на пръв взор са незначителни, само че имат огромно въздействие върху живота ни. Те може да са както нездравословни, по този начин и позитивни за нас. Днес ще се спрем на 10 навика, които може да ни оказват помощ за по-дълъг и благополучен живот. Нека ги забележим:

Най-доброто време за сън е сред 22 – 6 ч.

Според китайските лекари това е най-хубавото време за сън, в случай че желаеме дълъг живот. Между 21:30 и 1 сутринта организма се бори с токсините, насъбрани в тялото. Черният дроб се регенерира в интервала сред 23-1 часа, а белите дробове – от 3 до 5 сутринта. Почистването на червата се случва от 5 до 7 сутринта.

Игнорирайте публичното мнение

Когато се тормозим какво ще кажат хората, ние не развиваме капацитета си на 100%, премисляме всяка своя стъпка и на процедура се погубваме. Така нещастието се настанява в живота ни, а за дълголетието знаем, че ни е необходим спокоен и благополучен живот.

Повече слънчеви бани

Витамин Д, който си набираме най-вече от слънцето, спомага за предварителна защита от диабет и депресивни положения. Според изследване, направено през 2016 година хората, практикували слънчеви бани по 1 час на ден, са с 67% по-малко склонни към развиването на какъвто и да е тип раково образувание.

Търкайте зъбите си по-малко

Ако се къпете прекомерно доста дневно, може да премахнете най-горния пласт на кожата си поради комбинацията от сапун и гореща вода. Той има защитна функционалност и е лоен, защищава ни от външни въздействия. Подбирайте щадяща  кожата козметика и не прекалявайте с къпането.
Освен това, зъболекарите споделят, че прекомерното триене на зъбите поврежда емайла. Особено в случай че сте решили да ги почиствате директно след хранене, защото някои типове храни омекотяват емайла, се основава причина за нарушение на зъбното ни положение.

Яжте повече домати

Според изследване, в случай че към менюто ни се включи честата консумация на домати, рискът от сърдечно-съдови болести се редуцира с до 26%.
 Идея в Дания: Работодател не може да пита претендентите за чиновници на какъв брой години са Идея в Дания: Работодател не може да пита претендентите за чиновници на какъв брой години са
Датското държавно управление, профсъюзите и локалните управляващи се споразумяха за договорка, ориентирана към понижаване на дефицита на работна ръка, ко...

Отървете се от будилника

Ако имате хипертония, е добре да премахнете всички уреди, които могат да провокират мощен и непредвиден звук, тъй като сте склонни да получите сърдечен удар от него. Такива са да вземем за пример алармите, таймерите, чайници със свирка и др. 

Яжте кората на хляба

Хлебната кора съдържа антиоксиданти, които имат защитни свойства от рак на дебелото черво и също така почистват тялото от токсините.

Не докосвайте цигарите
 Нуждата от сън зависи от възрастта Нуждата от сън зависи от възрастта
Заспал си на бюрото, даже по-късно, което смяташ за добра отмора през нощта? Вероятно си задаваш същия въпрос като доста други: Колко...

Знаем, че тютюнопушенето е нездравословно за организма ни, само че и да сме в такава среда без да сме пушачи също може да ни навреди. Не докосвайте цигарите, тъй като те съдържат малко количество полоний, олово и радий, които могат да доближат до организма единствено при досег, макар незначителните си дози.

Танцувайте

Салсата е най-подходящият танц за подсилване на костите, възстановяване функционалността на белите дробове, справяне с астмата и нормализиране работата на кръвоносната система. Така несъмнено удължаваме живота си.

Спете с мокри чорапи

При допира на мокрите чорапи с краката, те стартират да се охлаждат и да изпращат потребни субстанции до органите ни. А при последващото стопляне на краката, кръвоносните съдове стартират да се уголемяват, посредством което изхвърлят токсините от организма. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР