Някои любители на свежия летен плод, обичат толкова много да

...
Някои любители на свежия летен плод, обичат толкова много да
Коментари Харесай

Семките от динята са ОПАСНИ! Вижте мнението на диетолог

Някои фенове на свежия летен плод, обичат толкоз доста да похапват любеница, че в множеството случаи поглъжат частите непосредствено със семките. 

Но диетологът Мария Розанова споделя, че семките от динята могат да причинят храносмилателни разстройства, които не са за подценяване.
 Ако видите това, по-добре изхвърлете динята Ако видите това, по-добре изхвърлете динята
Всички обичаме любеница и през лятото я консумираме с приятност. Но тя е един от плодовете, съдържащи най-вече нитрати. Тези токсични вещест...

Тя споделя, че по принцип обвивката на семките е много плътна и не се смила в стомаха. Ако няколко от тях попаднат в стомаха ви, това не е проблем, само че систематичното усвояване на семената от динята при яденето й, може да запуши храносмилателния тракт и да развие патологии.

Според нея за някои хора даже е наложително семките да са безусловно почистени от динята. Това сигурно са и децата под 3 годишна възраст, тъй като има заплаха от задавяне. 

Нейният съвет се насочва и към бременните и кърмещите дами, защото семките биха могли да отключат алергии.
 Никога не правете това, когато ядете любеница Никога не правете това, когато ядете любеница
Любителите на динята би трябвало да съблюдават едно главно предписание при нейната консумация. Експертите поучават постоянно да се отстраняват семената...

Ако динята е с бели семки, това демонстрира освен, че не е добре узряла, само че и че са употребявани доста повече нитрати при развъждането й.

По принцип семките от обичания плод съдържат цитрулин - аминокиселина, която при разграждане в тялото, отделя амоняк. Което не е рисково при здравите хора в по-малки количества, само че при тези с определни болести на отделителната система и с развиването на цитрулинемия, може да сътвори съществени здравословни проблеми.

 

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР