Някои живи същества не остаряват по същия начин, както хората,

...
Някои живи същества не остаряват по същия начин, както хората,
Коментари Харесай

Знаете ли каква е разликата между стареенето и остаряването?

Някои живи същества не остаряват по същия метод, както хората, което допуска, че остаряването не води безусловно до стареене в смисъла на утежняване на здравето. Това сочи ново изследване, фокусирано върху стареенето на рибите. Резултатите от забавното проучване са оповестени в Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences.

Стареенето е обвързвано с понижаване на биологичните характерности. То е видимо при типове, които стопират да порастват в зрелост (като бозайници и птици), само че тези, които не престават - да порастват като възрастни (напр. дървета, някои риби и влечуги), могат да го избегнат.
Ако всеки ден ядете БАНАНИ, с тялото ви ще се случи ето ТОВА
Бананите са едни от най-популярните тропически плодове. Тези жълти любимци са освен вкусни, само че и здравословни. Разумно е да знаете ма...
Прочети повече
Учените изследвали мъжки екземпляри на дива езерна пъстърва, и им направило усещане, че тя резервира репродуктивните си характерности съвсем до гибелта си. бяха непокътнати. Изследването бе извършено в IISD Experimental Lakes Area (IISD-ELA) в Северозападен Онтарио, Канада - единственото място в света, където откривателите могат да опитват върху действителни езера за нескончаем интервал от време. Рибите в езерата са били особено маркирани по този начин, че да бъдат следени непрекъснато. 

Според данните от проучването е допустимо рибата да не старее поради смяна в метаболизма й, който й разрешава да се „ резервира млада “.

Още от ЗДРАВЕ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР