Някои жени се правят на ваши приятелки само за да

...
Някои жени се правят на ваши приятелки само за да
Коментари Харесай

„Токсичната приятелка“: Как да я разпознаем и неутрализираме

Някои дами се вършат на ваши приятелки единствено с цел да подхранват егото си и да се утвърждават в личните си очи за непозната сметка. Колкото по-скоро ги разпознаете и отстраните от живота си, толкоз по-щастлив ще бъде той.

За нежния пол е напълно естествено да има край себе си любяща другарка, по тази причина и първото сходно другарство се заражда още в детството и юношеските години. В зрелост обаче нещата към този момент стоят по друг метод.

Да, прелестно е да отидете на масаж, в кафене или на пазар с добра другарка. Но от време на време се случва, че откакто сте се разделили с нея, главата внезапно стартира мощно да ви боли, настроението ви се утежнява и силата ви понижава фрапантно.

Най-вероятната причина за това е, че вашата приятелка спада към категорията на по този начин наречените „ токсични хора “. Те се грижат единствено за своето богатство и имат потребност от други хора само с цел да „ източат “ раздразнението си от заобикалящия ги свят и да трансферират на някой различен негативните си страсти.

Как разпознавате тези приятелки?

Страданията им просто нямат край

Те обичат непрекъснато да се оплакват от ориста. Тези хора попадат постоянно на неприятен началник, безсърдечен брачен партньор, децата им са непослушни, все нямат пари, нещо непрекъснато ги боли и още, и още – „ страданията “ им просто нямат край.

Разказвайки ви за проблемите си, „ токсичната другарка “ като че ли ги предава на нищо не подозиращата си нещастна жертва. След диалога първата се усеща чудесно, а втората остава с тежък прочувствен „ товар “, който безусловно изсмуква силата й.

Как да реагирате?

Ако имате такава персона в обкръжението, посъветвайте я да разиска проблемите си и да излее раздразнението си при заплатен психолог. Кажете й, да вземем за пример, че предпочитате да радвате на живота, като наблягате позитивни моменти в него, а не да слушате едни и същи недоволства всякога, действително без да можете да помогнете по какъвто и да било метод.

„ Токсичната другарка “ обилно раздава препоръки за живота

Тези хора постоянно сами не могат да основат семейство, да отгледат умни деца или да изградят кариера, само че това не ги интересува изключително. Много по-интересно е да се „ нищят “ грешките на другите.

Това държание е типично за гордите и арогантни персони. Те държат приятелите си наоколо единствено с цел да „ задействат “ самоуважението си, самочувствието си, изкарвайки се по-добри от тях.

Как да реагирате?

Просто ги отстранете от живота си. Не е нужно да им обяснявате за какво, по този начин и няма да ви схванат, само ще загубите скъпа сила, която можете да отделите за фамилията си или за заниманието си. Спрете да отговаряте на позвъняванията им и прекъснете всевъзможни връзки с тях в обществените мрежи. Огледайте се – край вас несъмнено има надалеч по-стойностни хора, които заслужават вниманието ви!

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР