Някои храни, богати на протеини, са чудесен заместител на кафето.

...
Някои храни, богати на протеини, са чудесен заместител на кафето.
Коментари Харесай

Храни, които ободряват по-добре от кафето

Някои храни, богати на протеини, са превъзходен сурогат на кафето. Например, канелата, ананасът и сушените плодове оказват въздействие върху душeвността и тонуса на човек, сравнимо в това на кофеиновата напитка, разкри в изявление за " Вечерна Москва " диетологът доктор Елена Соломатина.
Канела   Ако добавяте канела към всяка утринна напитка, която консумирате, това ще помогне на тялото ви да всмуква глюкозата по-добре и да се разсъните по-бързо.

Яйца   Яйцата съдържат протеин, а в жълтъка им има холин - веществото, което е предходник на ацетилхолина. " Известно е, че ацетилхолинът форсира предаването на нервните импулси ", споделя доктор Соломатина.

Ананас, сушени плодове и карфиол   Експертът отбелязва също, че ананасите, сушените плодове и карфиолът оказват помощ за ободряването. Причината е голямото количество хранителни субстанции в тези артикули. Ако имате проблеми с щитовидната жлеза, това може да аргументи уязвимост и заспалост. В този случай богатите на йод храни ще ви дадат сила - това са мазни риби, водорасли, орехи и семена от киноа, разяснява специалистът.

Храни, богати на фибри   Храната, богата на диетични фибри, също може да зареди човек с сила – това са зеленчуци, пълнозърнест самун и зърнени храни.

Млечни артикули   Млечните артикули възвръщат чревната микрофлора. Тя е виновна за голям брой процеси, протичащи в тялото, както и за равнищата на силата, изяснява диетологът.

Храни, богати на витамин Д   Диетологът поучава да се обърне внимание на храната, която съдържа витамин D. Недостигът му предизвиква уязвимост и унесеност. Мастната риба и черният дроб от тресчица са отлични източници на този витамин, споделя доктор Соломатина.

Храни, богати на витамин С   Те ще ви оказват помощ да останете енергични през целия ден. Към тях се отнася киселото зеле, цариградското грозде, зелените ябълки и цитрусовите плодове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР