Някои хора твърдят, че ябълката е най-добрият плод. Това е

...
Някои хора твърдят, че ябълката е най-добрият плод. Това е
Коментари Харесай

Могат ли котките да ядат ябълки

Някои хора настояват, че ябълката е най-хубавият плод. Това е въпрос на усет, само че безусловно правилно е, че ябълките са безпределно потребни, а също и доста вкусни. Препоръчват се на всички хора от всяка възраст.

На тези, които имат котка за домакински любим, не може да не се запитат дали пухкавият им питомец може също да се възползва от този прелестен плод.

Когато търсим отговор на сходен въпрос, постоянно би трябвало да изхождаме от разбирането, че котките имат друга храносмилателна система от хората. Това значи, че те обработват човешката храна по друг метод от нас. Някои човешки храни могат да бъдат нетоксични за писаните и даже потребни, други може да доведат до съществени здравословни проблеми.

Котката и ябълките

Всички плодове се характеризират с това, че не са част от хранителната диета на котките. Тези животни са месоядни и не са основани за храни, съдържащи някаква захар, даже естествената в плодовете. Затова, в случай че бъдат вкарани ябълките в диетата на котката, те ще причинят храносмилателни проблеми или диабет.

Не бива да се хранят котките с ябълки, изключително като сурогат на храненето.

 Могат ли котките да ядат ябълки

Добра вест е, че няма заплаха мъркащият домакински любим да се нахвърли върху ябълките, до момента в който не е следен. Тъй като са месоядни, всички от котешкото семейство са лишени от рецептори за наслада и не се вълнуват от подобен вид храни. В това число влизат и ябълките.

Специалистите предлагат в случай че въпреки всичко котката опита ябълка, тя да бъде почистена от семената. Плодът не е отровен за животното, само че семената му съдържат цианид, а за домашния ни питомец това е отрова.

Котката и ябълковото пюре

Пюрето от ябълка наподобява безобидно и човешките бебета биват захранвани с него, само че той може да съдържа химикали и консерванти, които в плода не се съдържат. Домашно приготвеното пюре няма да има съдбовни последствия за котето, в случай че опита лъжичка от него. Пасираната храна е по-лесна за мелене от деликатното котешко стомахче.

Не бива обаче ябълковото пюре да става част от хранителната диета на домашния любим, тъй като котките смилат плодовата захар по друг метод от хората. Повишаването на кръвната захар при тях може да има дълготрайни здравословни проблеми. Котешкият диабет е една от вероятните последствия.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР