Някои хора смятат, че това е суеверие, пряко свързано със

...
Някои хора смятат, че това е суеверие, пряко свързано със
Коментари Харесай

Годината е високосна - носете сребро!

 Някои хора считат, че това е поверие, директно обвързвано със древен национален бит, при който се изисквало във високосната година да се зашиват сребърни парички на шапките на бебетата и на булките. Правело се за здраве и шанс, срещу уроки, заболявания и други неприятни сили, вместо златните, които се употребявали през другите години. В наши дни обичаят се съблюдава, даже намира нови приложения.

 Днес можете да срещнете в някои региони в страната да поставят сребърни парички в обувките на младоженците, с цел да бъде слънчев пътя им или пък стартирането на сребърен предмет във водата за къпане на бебето. Така то ще е чисто и бяло, като типа на благородния метал. Навярно има доста други традиции, при които сребърни монети пазят хората от злото и пречистват тялото от зли намерения. Интересното е, че тези антични поверия през днешния ден имат своето научно доказателство и носенето на сребърни ланци, обеци или пръстени оказва положително влияние на самочувствието, красивия ни външен тип и на здравето ни. Други хора намират разумно пояснение на традицията в Григорианския календар, който използваме и през днешния ден. Този календар се назовава безоблачен, защото отразява интервала на обиколка на Земята към Слънцето.

 В Григорианския календар през 4 години се прибавя 1 ден. По този метод, благодарение на високосните години се предотвратява изместването на сезоните – завършва един цикъл от слънчевия календар и стартира нов. И в случай че носите злато през годините, то на четвъртата година е целесъобразно да го промените със сребро.

Защо? Обяснението е напълно обикновено!

 Златото, което още от дълбока античност се отъждествява със Слънцето поради своя цвят и въздействие върху човешкото тяло, се оказва най-успешния проводник на витална сила в природата. То дава сила на всички, които са паднали духом. Среброто, от своя страна, подхожда на цвета на Луната и въздействието й върху живите същества на Земята. То пречиства сполучливо тялото и духа. Точно затова, в случай че в продължение на цели три години вашето тяло събира витална сила, то на четвъртата, високосна година, е належащо да се пречистите и да стартирате новия си витален цикъл изцяло пречистени. Това има своята логичност.

Инфо: www.magazinigranat.com

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР