Някои хора смятат, че математиката е най-трудния предмет, пред който

...
Някои хора смятат, че математиката е най-трудния предмет, пред който
Коментари Харесай

Математиката никога не е била толкова лесна с тези трикове

Някои хора считат, че математиката е най-трудния предмет, пред който могат да се изправят през целия си живот като възпитаници или студенти.

Има хора, които не съумяват да се оправят с математиката и даже има такива, които започват курсове, с цел да намерят решение, употребявайки цифри.

Въпреки че има много изобретения, предопределени да улеснят живота на учениците като калкулатора, математиката към момента е сложен предмет, даже и в този момент.

Е, за тези, които искат да научат математиката, има няколко трика, които ще ви разрешат да решавате математическите задания толкоз елементарно, както 1-2-3.

Умножение с 11

Когато двуцифрено число се умножи с 11, първата и последната цифра на отговора остават същите като дадените. Що се отнася до междинната цифра, всичко, което би трябвало да направите, е да съберете двете цифри дружно. И това е всичко.

Метод “Пеперуда ”

Ако изваждате дроби, най-лесният метод да намерите отговора е да нарисувате пеперуда между числата. След това да умножите числата и да поставите отговорите си на върха на пеперудата. Умножавайки знаменателите един с различен, получавате знаменателя на окончателния отговор. Що се отнася до числителя, просто извадете отговорите, които сте написали на върха на пеперудата.

Умножение с 12

В таблица, кратна на 12, можете елементарно да прецените резултата, като първата цифра на отговора е кратна на 1. След това втората цифра и идващите числа за довеждане докрай на отговора са кратни на 2.

Вижте още: Само хората с идеално цветно зрение могат да прочетат тези 8 думи!

Е, много елементарно, нали? Със сигурност съжалявате, че не сте знаели за тези трикове преди. Въпреки това, не е прекомерно късно да започнете да ги прилагате!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР