Някои хора се чувстват неудобно, когато се изчервяват, защото смятат,

...
Някои хора се чувстват неудобно, когато се изчервяват, защото смятат,
Коментари Харесай

Хората, които се изчервяват, са по-добри и по-честни, твърди науката

Някои хора се усещат неловко, когато се изчервяват, тъй като считат, че тази реакция на тялото им издава неустановеност. Действителността обаче може да ви изненада, тъй като в действителност по този метод изглеждате доста по-надеждни, положителни и откровени в очите на другите.

Вижте за какво изчервяването не е симптом на уязвимост:

Хората са единствените същества, които се изчервяват.

Според изследванията на Дарвин хората са единственият тип, за който се знае, че се изчервява. След като следи жестовете на маймуните, до момента в който организира проучванията си за еволюцията, той дефинира тази реакция като „ най-харатерната и най-човешката от всички изражения “, което евентуално се дължи на механизма за обществена отбрана, който хората инстинктивно си построяват против усеща като виновност или позор.

Изчервяването ви прави по-привлекателни за противоположния пол.

Въпреки че може да се пояснява като механизъм за обществена отбрана, който издава нашия дискомфорт, истината е, че ставаме по-привлекателни, когато бузите ни стартират да порозовяват. Този развой е израз на слаба накърнимост и точно заради тази причина основава чувство за фамилиарност, което е привлекателно за противоположния пол. Освен това изглеждаме сияещи -  заради същата причина, когато слагаме грим, нанасяме по бузите си руж.

Хората, които се изчервяват, вдъхват доверие у близките.

Според изследване, оповестено в Journal of Personality and Social Psychology , хората, които елементарно се изчервяват, са считани за по-надеждни и по-великодушни. Авторите на това изследване също по този начин настояват, че други форми на умерено изложение на разстройване и обществена накърнимост са несъмнени признаци на добродетел, защото не е допустимо сходна реакция да се възпроизведе умишлено.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР