Някои хора са жадни за любовта на своите домашни питомци.

...
Някои хора са жадни за любовта на своите домашни питомци.
Коментари Харесай

Характер и поведение на скотиш фолд

Някои хора са жадни за любовта на своите домашни питомци. На същото определение дават отговор и някои от животните, които са отглеждани в домовете на хората. Този факт е в положение да сътвори същинска симбиоза сред стопанина и неговия домакински любим.

Едно от животните, способно да сътвори удивително мощна връзка със своя собственик е шотландската клепоуха котка. Това се дължи на характера на мъркащата пухкава топчица.

Скотиш фолд е порода, която опровергава мнението, че котките са същества, които не обичат прекомерното внимание на близките, самодостатъчни са си и не страдат от отсъствието на стопаните. Представата за дистанцираната от всички околни домашна котка, която избира да се излежава някъде по-встрани от шумната компания на стопаните е нарушена изцяло, когато става въпрос за шотландския фолд.

Това меко, пухкаво и обичайно на плюшена играчка живо създание е необикновено любвеобилно. То е доста общително и обича да бъде в компанията на хората, които го отглеждат. Много елементарно се приспособява към нова среда и привиква с други домашни любимци. За разлика от доста други породи котки, които не понасят детската врява, скотиш фолд няма нищо срещу децата в дома и на драго сърце взе участие в игрите им.

 Скотиш фолд

Тези котки бързо привикват със стопаните, привързват се мощно към тях и постоянно спят на колене им. Понякога се държат като същински клоуни и просят нещата, които желаят да получат.

Както за децата в дома, по този начин и за възрастните е доста потребно това, че по темперамент скотиш фолд са доста спокойни котки. Трябва обаче да се има поради, че са изключително упорити, в случай че си наумят нещо, по тази причина стопанинът доста деликатно би трябвало да се отнася към тази линия и да контролира твърдо държанието им, когато упорстват настойчиво за нещо, което желаят.

С самообладание и обич съжителството със скотиш фолд може да бъде чудесно, стига да не се ползва наказването като част от връзките. То не работи въобще, само че пък може да позволи вечно любовта и доверието на котката към нейния собственик.

Най-добрата тактичност е да се заложи на качествата на шотландката котка като палавост, любезност и потребност от внимание и любов.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР