Някои хора поставят дипломите си в рамка. Други пък пазят

...
Някои хора поставят дипломите си в рамка. Други пък пазят
Коментари Харесай

Защо Джеф Безос пази 16-годишен спомен за рискован залог на Amazon

Някои хора слагат дипломите си в рамка. Други пък пазят фотосите си със звезди. Джеф Безос си е сложил в рамка 16-годишно копие от издание на списание Businessweek.

Наскоро създателят на Amazon пусна в Twitter фотография на корицата на изданието от ноември 2006 година, на която има фотография на Безос на 42-годишна възраст зад текста, “Рискованият залог на Amazon.” Публикацията е за това за какво ръководители от Уолстрийт се съмняват, че Amazon Web Services, тогава чисто нова облачна услуга, би съумяла.

“Пазя това издание на BusinessWeek от 2006 година като увещание,” написа 58-годишният през днешния ден Безос Twitter. “‘Рискованият залог‘, който Уолстрийт не хареса бе AWS, която предходната година генерира над 62 милиарда $ доходи.”

През 2006 година пазарната стойност на Amazon е едвам към 10 милиарда $, съгласно Businessweek, а акционери и анализатори “губели доверие в обещанията на Безос.” Статията подлага на критика Безос за това, че харчи доста пари в несъответствуващ миг, отбелязвайки, че вложенията му в нови технологии, като облачните калкулации, са се нараснали с 52% от януари онази година, до момента в който акциите на Amazon са поевтинели с 20%.

I have this old 2006 BusinessWeek framed as a reminder. The “risky bet” that Wall Street disliked was AWS, which generated revenue of more than $62 billion last year. pic.twitter.com/ccF0nCOkhu
— Jeff Bezos (@JeffBezos) May 18, 2022

По-конкретно, Businessweek дефинира Amazon Web Services като “най-големият
залог на Безос, откогато той и брачната половинка му Маккензи, се насочат на Запад през 1994 година, с цел да търсят популярност и благосъстояние в интернет.”

Днес платформата за облачни калкулации е известна с това, че оказва помощ за революцията в света на онлайн пазарите и е голям фактор за актуалната пазарна капитализация на Amazon в размер на 1.08 трлн. $.

Миналата година Amazon Web Services генерира 62.2 милиарда $ доходи, съгласно финансовия доклад на компанията. Платформата също по този начин значително оказва помощ на Amazon да работи на облага през 2022 година AWS е генерирала 6.52 милиарда $ оперативна облага през първото тримесечие на 2022 година, изпреварвайки доста общата оперативна облага на Amazon в размер на към 3.7 милиарда $.

Анализът на Businessweek обаче не е напълно неправилен. През годините Amazon си построява известност на компания, която прави огромни
залози на нови технологии и употребява облагите от своите триумфи, с цел да субсидира своите неуспехи, написа CNBC.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР