Някои хора пътуват по света в търсене на приключения. Други

...
Някои хора пътуват по света в търсене на приключения. Други
Коментари Харесай

Британец посети 91 страни в търсене на най-ужасната тоалетна в света – и я откри

Някои хора пътуват по света в търсене на завършения. Други се надяват да открият нови храни или да се допрян до непознати култури. Но 58-годишният блогър Греъм Аски има малко по-различна мотивация. Той пропътува 130 000 километра в търсене на едно-единствено нещо: най-ужасната тоалетна в света.

„ След многочислените ми пътувания си помислих, че съм видял всичко що се отнася до тоалетни на кокили, умивалници, които наподобяват цялостни с плесен, и вани, които към този момент са напряко изкуствени блата “, споделя Аски пред Daily Mail.

Но откакто похарчва 150 000 паунда (около 165 000 долара) и посещава 91 страни на 6 континента, Аски има вяра, че е намерил най-лошата тоалетна в света – в едно изолирано кътче на Таджикистан.

„ След като се любувах на някои от най-мръсните бани, които могат да се намерят на планетата, тоалетната в Таджикистан би трябвало да е най-лошата в света – това е съвършената адска дупка “, споделя пътешественикът.

Както оповестява New York Post, „ най-лошата тоалетна в света “ в Айни, Таджикистан, съставлява висока метър и половина дървена кабина, заобиколена от „ изсушени на слънце изпражнения “ и гъмжаща от плъхове и отровни змии. Тя обаче печели международното си отличие с обстоятелството, че хората употребяват нежната и разнебитена от детайлите тъкан, с която се пробва да се сътвори най-малко малко дискретност на посетителя (със подозрителен успех)… като тоалетна хартия.

„ Без налична тоалетна хартия, строителите са я измислили комфортно – с платнено покритие, с цел да предложат функционалност за разчистване “, споделя Аски, съгласно Daily Mail, „ и наподобява, че локалните са се възползвали изцяло от тази опция! “

Тоалетната в Таджикистан е единствено една от многото, които Аски документира в своя блог „ Inside Other Places “ за сатиричната организация Toilet & Urinal Restoration & Design Society (TURDS). Блогърът, чиито другари го назовават ​​ “краля на порцелана “, е въодушевен да пътува по света и да документира отвратителни тоалетни, откакто се натъква на изключително мръсна тоалетна в Мароко.

„ Не се заблуждавайте – всеки нужник в моя лист е поразителен оттатък думите “, споделя Аски. „ Някои може да наподобяват добре, само че повярвайте ми – аз знам – това са най-негостоприемните места на земята и да прекарате една минута в някое от тях би било немислимо, с изключение на при най-тежките условия. “

Той прибавя: „ Всяка една от тях наподобява притегля членове на обществеността, които занапред ще овладеят главното изкуство на прицелването. “

Някои от тоалетните, които Аски намира са стол в Бенин с похлупак на тоалетна и кофа изпод, мивка в Бангладеш и вана в Китай, цялостна с „ литри от огромна и дребна потребност “. Една от най-мъчителните тоалетни, на които смелчагата се натъква обаче, е в Индонезия – върху кокили на 3 метра над земята, потребителите му би трябвало да минат по дървени дъски, с цел да стигнат до нея.

Аски снима единствено външната страна на тоалетните, защото интериорите им са, по думите му, „ предизвикващи гадене “, и признава, че е прекарал „ безусловно минималното количество време “ покрай тях, тъй като са били толкоз отблъскващи. И въпреки всичко хората толкоз доста харесват фотосите, които блогърът разгласява, че той взема решение да събере топ 36 в книга – „ Toilets of the Wild Frontier “.

Но Аски се надява, че новата му книга ще реализира повече от това да шокира тези, които я прелистят.

„ Въпреки че читателите безспорно ще намерят тези ужасни публични тоалетни за радостни, би трябвало да се разбере, че те съставляват забележителен и значително непотребен риск за здравето, който може да бъде понижен доста посредством поддръжка на благотворителни организации като ActionAid и Световния ден на тоалетната. “

Всъщност, както оповестява Deutsche Welle, 2,6 милиарда души по света живеят без чиста и надеждна тоалетна. Това може да аргументи разпространяването на смъртоносни заболявания като холера.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР