Някои добавки, включително и тези, които са с изцяло натурален

...
Някои добавки, включително и тези, които са с изцяло натурален
Коментари Харесай

Внимавайте с тези добавки – вредни са за черния дроб

Някои добавки, в това число и тези, които са с напълно естествен или билков генезис, могат да причинят повече щета, в сравнение с изгода.

" Билковите чайове и добавки могат да доведат до увреждане на черния дроб и даже до чернодробна непълнота “, споделя доктор Татяна Кушнер, която е хепатолог в Ню Йорк. 

Тя добавя, че въздействието на някои добавки може да докара до хронично чернодробно заболяване и чернодробна непълнота, което би наложило чернодробна трансплантация. 

" Една от главните функции на черния дроб е неговата филтрираща функционалност по отношение на токсините в тялото ни ", споделя гастроентерологът доктор Дина Халегуа-Де Марцио. 

Тя добавя, че всичко това се случва посредством комплициран метаболитен развой. При банкет на медикаменти черния дроб ги разгражда на нетоксични съставни елементи и по-късно ги изхвърля от тялото.

Лекарствата и добавките могат да му нанесат сериозна щета, до момента в който той прави своята работа, написа everydayhealth.com.

Някои от веществата, съдържащи се в тях, се разпадат на токсични метаболити. А те от своя страна могат да увредят чернодробните кафези.

Според специалисти от клиника Mayo тези увреждания е допустимо да доведат до цироза или чернодробна непълнота, което е животозастрашаващо положение.

Добавките за културизъм и намаляване може да ви оказват помощ да изглеждате по-добре, само че при приема на някои от тях рискът от увреждане на черния дроб е действителен.

Позовавайки се на формалните данни, учените стигат до извода, че билковите и диетичните добавки предизвикват чернодробни увреждания в 18% от случаите.

" Все отново изследването няма да за цел да плаши хората ", споделя доктор Наваро, който е негов водещ. 

Той добавя, представен от webmd.com, че доста добавки са потребни за нашето здраве и това са тези с калций, витамин D и мултивитамините, създадени от реномирани компании.
Най-добрите билки за черния дроб
Черният дроб е един от най-важните органи в тялото ни. Неслучайно го назовават натурален филтър, защото той филтрира кръвта, улавяйки т...
Прочети повече
Освен това, рискът всеки един човек да развие увреждане на черния дроб, обвързвано с банкет на добавки, е релативно невисок. 

В изследването са взели участие 29 мъже, приемащи добавки за мускули. Някои от тях са развили жълтеница, която е била мощно изтощаваща и  е довела до доста утежняване на качеството им на живот.

Д-р Наваро споделя, че се е наложило да бъдат приети в болница повече от половината мъже, участващи в изследването.

Приемът на добавките за намаляване се свързва с още по-тежки увреждания, като инфектиране на черния дроб, което в някои случаи може да бъде съдбовно.

Общо 17 души от участниците в проучването са приемали артикули за намаляване. След това 12% от тях са имали потребност от трансплантация.
Какво се случва с черния ни дроб, когато пием бира?
Голяма част от феновете на алкохола обичат да употребяват бира. Въпреки дехидратиращите свойства на алкохола, бирата постоянно работи ос...
Прочети повече
Учените предизвестяват да се внимава и с потреблението на зелен чай. Той дава сила и предизвиква загубата на тегло, само че все пак липсват проучвания за тези негови изгоди. Освен това зеленият чай не е утвърден от Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) като безвредно и дейно средство.

" Ако обичате зелен чай, бъдете спокойни - потреблението му нормално не е рискована ", споделя доктор Халегуа-Де Марцио.

" Това се отнася за високите дози дестилат от зелен чай, които нормално се намират в добавките за намаляване. Те имат капацитет да причинят щета на организма ", добавя още специалистът.

Важно: Статията е с осведомителен темперамент и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор и със експерт по здравословно хранене! Преди да започнете банкет на добавки се консултирайте с доктор!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР