Някои автомобили ще се самопаркират на летището в Щутгарт и

...
Коментари Харесай

Щутгарт въведе автономно паркиране на летището


Някои коли ще се самопаркират на летището в Щутгарт и ще идват сами да вземат пасажера си при идването му (снимка: Mercedes)

Летището в Щутгарт публично вкара практиката на самостоятелно паркиране на колите – напълно без човешки контрол. Още през 2019 година Bosch и Mercedes получиха особено позволение за използване на автоматизирана система за паркиране, работеща без човешки контрол. Сега партньорството към този момент има публично утвърждение за деяние на комерсиална основа.

Партньорите в създаването споделят, че комерсиалното утвърждение от Германската федерална работа за авто превоз за употреба на системата за паркиране без човешки водачи и без човешки контрол в гаража на летището APCOA P6 е освен първото за Германия, само че и първото за света.

Новината идва след разпореждания, въведени в Германия предходната година, които дават позволение за придвижването на самостоятелни транспортни средства от равнище 4, стига да са изпълнени избрани строги условия.

Системата ще бъде част от приложението Connect me, което ще разрешава на водачите да си резервират място за паркиране в гараж P6 и да оставят колата си на авансово избрана точка за оставяне. Когато всички излязат от транспортното средство, системата за паркиране ще ревизира дали непокътнатото място е свободно и дали всички останали условия са изпълнени.

Сензорите на Bosch, конфигурирани в паркинга, ще следят региона и ще дават данни, с цел да оказват помощ на транспортното средство да се придвижи независимо до авансово резервираното място. Това може да включва даже нанагорнище по спираловидна рампа нагоре или надолу и инструктиране на автомобила да спре, в случай че бъдат открити трудности.
още по темата
Приложението ще се употребява и за извикване на транспортното средство, когато потребителят желае да си го вземе и да потегли.

„ Нашата цел е в бъдеще да оборудваме от ден на ден и повече паркинги с нужната инфраструктурна технология – планираме да създадем няколкостотин такива гаража по целия свят през идващите няколко години “, сподели доктор Маркус Хейн, ръководител на бизнес бранша Mobility Solutions в Bosch.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР