Някогашното място на едно от най-големите бедствия в света, Чернобил,

...
Някогашното място на едно от най-големите бедствия в света, Чернобил,
Коментари Харесай

Вижте как изглежда днес призрачният град Припят

Някогашното място на едно от най-големите бедствия в света, Чернобил, от ден на ден се трансформира в известна туристическа дестинация. Миналата година към 70 000 туристи са посетили изоставения регион в Украйна.
Учените и деятелите настояват, че посетителите в Припят в никакъв случай не си потеглят с възприятие на равнодушие. Такъв е казусът с Йохан, коментатор от Англия.
" Смайващо е да видиш толкоз доста постройки, да видиш какъв брой доста е било издигнато тук. Не са единствено жилищата, в които са живеели хората, тук има плувен басейн, училище… Ужасяващо е, че цялата тази общественост е трябвало се изнесе за секунди “.
Припят - изоставеният град до Чернобил


Някогашното място на едно от най-големите бедствия в света от ден на ден се трансформира в известна туристическа дестинация. Миналата година към 70 000 туристи са посетили изоставения регион в Украйна. Но с доста туристи идва и казусът с доста отпадъци, оставен от тях Някогашното място на едно от най-големите бедствия в света от ден на ден се трансформира в известна туристическа дестинация. Миналата година към 70 000 туристи са посетили изоставения регион в Украйна. Но с доста туристи идва и казусът с доста отпадъци, оставен от тях Някогашното място на едно от най-големите бедствия в света от ден на ден се трансформира в известна туристическа дестинация. Миналата година към 70 000 туристи са посетили изоставения регион в Украйна. Но с доста туристи идва и казусът с доста отпадъци, оставен от тях Някогашното място на едно от най-големите бедствия в света от ден на ден се трансформира в известна туристическа дестинация. Миналата година към 70 000 туристи са посетили изоставения регион в Украйна. Но с доста туристи идва и казусът с доста отпадъци, оставен от тях
За страдание посетителите също оставят своя отпечатък в региона – изключително тези, които идват без нужното позволение и указания. Много отпадъци би трябвало се почистят преди 33-тата годишнина от повредата през 1986 година

Наталия Любченкова от Euronews споделя: " Бутилките от алкохол, бутилките от вода са на всички места. Изоставеният регион към атомната централа " Чернобил “ не е нечист единствено с радиация. Днес локалните доброволци се причисляват към световната самодейност " Trashtag Challenge “ за събиране на боклука, оставен от туристите “.
СНИМКИ НА ПРИЗРАЧНИЯТ ГРАД ТУК
Сред хората, които почистват, са и екскурзоводите в Чернобил. Те имат позволение да влизат в зоната и се грижат за това, тя да е чиста.
Екскурзоводът Антон Юхименко споделя: " Наша задача е да събираме отпадъците, които са се натрупали в последните години. Събираме ги на купчини и по-късно изваждаме боклука отвън зоната, следвайки стандартите за сигурност “.
Асоциацията на туроператорите в Чернобил работи за приемането от ЮНЕСКО на статут за международно завещание, откакто доста туристи посещават зоната и способстват за цялостния имидж на Украйна.
На 26 април 1986 година в 1:23 ч четвърти реактор в руската атомна електроцентрала " Чернобил " експлодира, предизвиквайки една от най-мощните нуклеарни произшествия в историята на човечеството. Аварията в Чернобил оставя необитаеми повече от 150 хиляди кв. км към централата. Над 200 хиляди души са евакуирани от родните си места.

Радиоактивните частици, изпуснати в атмосферата, доближиха до цяла Европа, което докара до внезапно повишение на случаите на ракови болести.
Зоната към атомната електроцентрала сега е неразрешена за достъп и се простира в радиус от към 2600 квадратни километра. Около самото оборудване и авариралия четвърти енергоблок е построен нов бетонен саркофаг, който задържа радиационното лъчение.
В момента Украйна има амбициозния проект да построи слънчев парк в изоставената зона. Правителството желае компании за възобновима сила да разработят планове, с които да се създава сила, задоволителна за минимум 2000 семейства. Въпреки че хората няма да могат да живеят в региона на Чернобил през идващите най-малко 100 години.
СНИМКИ НА ПРИЗРАЧНИЯТ ГРАД ТУК
източник: vesti.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР