Някогашната испанска футболна надежда Боян Къркич отново е свободен агент,

...
Някогашната испанска футболна надежда Боян Къркич отново е свободен агент,
Коментари Харесай

Разочарование на Барселона отново остана без отбор

Някогашната испанска футболна вяра Боян Къркич още веднъж е свободен сътрудник, откакто договорът му с японския клуб Висел Кобе изтече и няма да бъде възобновен, оповестява вестник Дейли Мирър.

Висел Кобе беше клуб номер 10 в кариерата на към този момент 32-годишния Къркич, който в ранните си години беше именуван даже Новия Меси. Продукт на фамозната школа на каталунците Ла Масия, Къркич влиза в мъжкия тим на Барса през 2007-а година при треньора Хосеп Гуардиола. След това обаче е продаден на Рома след 104 мача и 26 гола. По-нататък обаче нещата не се развиват по мечтания метод, съвсем на никое място не съумя да се наложи и постоянно беше преотстъпван.

Най-стабилното му показване си остава в Стоук Сити, където го привлякоха за пет години през 2014-а година и вкара 15 попадения в 74 мача, само че отново единствено за два сезона беше неоспорим титуляр. След престой в Канада и Япония, в този момент Къркич най-вероятно още веднъж ще се върне в Стоук. Мениджърът на клуба Марк Хюз се е свързал с него и има вяра, че ще бъде от изгода в опитите на отбора да се върне в Премиършип.

" Искам да благодаря на всички във Висел Кобе за опцията да играя за този клуб, да дойде в Япония и да натрупам опит и усещания. Успях да се докосна до една друга просвета, признателен съм и вечно ще нося града в сърцето си ", написа в профила си в туитър Къркич.

Той дойде във Висел през 2021-а година и за това време изигра 20 мача, постоянно преследван от мускулни контузии, вкарвайки едвам 1 гол.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР